Liviu Dragnea cere eliberare condiționată: „Cred că am stat destul în penitenciar”

27 apr. 2021
63 Afișari
Liviu Dragnea cere eliberare condiționată: „Cred că am stat destul în penitenciar”

Marți a avut loc audierea lui Liviu Dragnea prin videoconferință, în cadrul procesului în care cere să fie eliberat condiționat din penitenciar. Acesta le-a spus judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 5 că a petrecul destul timp în penitenciar și că s-a reabilitat.

„Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor, potrivit Digi24.

Avocata lui Dragnea susține că el îndeplinește condiițiile cerute de lege pentru eliberarea condiționată, dar și că a plătit prejudiciul constatat în dosar. De asemenea, potrivit avocatei, la dosar există un punct de vedere al unei societăți comerciale care este dispusă să îl angajeze pe Liviu Dragnea după eliberare. Apărătorul a mai spus că el are și o locuință, astfel că „nu va fi o povară pentru societate” și „poate fi integrat ușor”, conform sursei citate.

În schimb, procurorul DNA a cerut ca Dragnea să mai stea în închisoare încă șase luni. Argumentul procurorului pentru această decizie este că Dragnea încă nu acceptă că a încălcat legea și încă susține că a fost condamnat politic.

Urmează să se ia o decizie în cadrul acestui dosar de către instanță, hotărâre care poate fi însă contestată. Dacă judecătorii vor decide ca Dragnea să fie eliberat, el va trebui să aștepte decizia instanței superioare în cazul unei posibile contestații.

În data de 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberarea din Penitenciarul Rahova, din partea Comisiei penitenciarului. Decizia finală se află în mâinile instanței.

La distanță de două zile, Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, în care cerea recunoașterea zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din data de 27 mai 2019. El a fost condamnat definitiv de Instanța Supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Cookies