Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare condiționată

21 apr. 2021
134 afișări
Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare condiționată
Sursa foto: G4 Media

Fostul președinte al Partidului Social Democrat a primit astăzi avizul favorabil din partea comisiei penitenciarului unde este încarcerat pentru a fi eliberat condiționat. Comisia Penitenciarului Rahova a decis că Liviu Dragnea poate fi considerat reabilitat. Instanța este cea care va avea ultimul cuvânt de spus în legătură cu eliberarea lui Liviu Dragnea. O decizie va fi luată în acest sens pe data de 27 aprilie.

Liviu Dragnea se află în închisoare de pe data de 27 mai 2019, când Instanța Supremă l-a condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea și-a pierdut dreptul la muncă în penitenciar în urma unui interviu dat din spatele gratiilor

Fostul lider PSD nu a fost într-o relație bună cu conducerea Penitenciarului Rahova, unde acesta își execută pedeapsa. Liviu Dragnea a intentat mai multe procese împotriva penitenciarului pe motiv că i-a fost retras abuziv dreptul la muncă și nu este lăsat să lucreze în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online din spatele gratiilor fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, angajată în prezent la postul de televiziune Realitatea Plus. Administrația Națională a Penitenciarelor a declarat în urma acelui interviu că nu i-a oferit lui Dragnea acordul pentru acel interviu. Conducerea Penitenciarului Rahova a acționat în consecință și i-a retras fostului președinte PSD dreptul la muncă în atelierul auto al penitenciarului.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiționat din închisoare de pe data de 12 aprilie, dată la care instanța a stabilit ca termen de soluționare a cererii ziua de 27 aprilie.

„Orice membru de partid care și-a ispășit pedeapsa are dreptul să-și revendice un loc în partid”, spune Vasile Dîncu

Actualul președinte al Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat pentru Digi 24 că orice membru de partid poate reveni în formațiunea politică, după ce a fost reabilitat.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, a spus Vasile Dîncu.

 

Cookies