LIVE VIDEO de la Pasajul Doamna Ghica: montarea primei structuri din tablierul metalic. Viceprimar: Intrăm în linie dreaptă cu acest foarte întârziat șantier

03 sept. 2022
4057 Afișari
LIVE VIDEO de la Pasajul Doamna Ghica: montarea primei structuri din tablierul metalic. Viceprimar: Intrăm în linie dreaptă cu acest foarte întârziat șantier

Pe șantierul de la pasajul Doamna Ghica, aflat în construcție în București, a început sâmbătă dimineață montarea primei structuri din tablierul metalic al podului, cea mai mare componentă a structurii rutiere.

Momentul sosirii marii piese de infrastructură a fost transmis LIVE de viceprimarul Bucureștiului Horia Tomescu (USR) care a anunțat și calendarul lucrărilor, care au avut mereu termene întârziate.

Potrivit acestuia, asamblarea tablierului va dura 4 luni de zile, iar lucrările de suprastructură vor fi realizate la începutul anului viitor, ceea ce înseamnă un alt termen de finalizare decât cel anunțat de primarul general Nicușor Dan care promitea anterior că pasajul va fi gata la finalul acestui an.

VIDEO LIVE-ul realizat de viceprimarul Bucureștiului Horia Tomescu sâmbătă dimineața, la intersecția străzii Domana Ghica cu Șoseaua Colentina:

„Chiar dacă suntem într-o zi veritabilă de toamnă, e o zi foarte bună și frumoasă pentru București și în special pentru locuitorii din intersecția Doamna Ghica-Colentina.

Ne-au sosit, iată, primele piese ale tablierului metalic, care vor lega cele două părți ale intersecției. Intrăm în linie dreaptă, așadar, conform calendarului, cu această lucrare de infrastructură.

În următoarele 4 luni vor fi 40 de transporturi care vor aduce toate aceste piese și va fi făcut în paralel și montajul acestor piese, urmând ca la începutul anului viitor să fie făcute lucrările de suprastructură și să finalizăm acest foarte întârziat șantier care a întâmpinat multe dificultăți, dar iată că ne apropiem de finalizarea lui.”, a spus Tomescu.

Nicușor Dan: Au intrat în țară primele transporturi cu elementele tablierului

Primarul Nicușor Dan anunțase cu o zi în urmă că au intrat în țară primele transporturi cu elementele componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica, iar weekendul acesta vor ajunge în șantier.

”După ce vor fi livrate toate piesele, începe asamblarea tablierului și punerea acestuia pe poziție. Este o etapă importantă din această lucrare deoarece tablierul metalic reprezintă 50% din obiectivul de investiții Pasaj Doamna Ghica”, a afirmat ieri primarul Nicușor Dan.

Lucrările la pasaj sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar tablierul metalic este fabricat în Italia.

Structura pasajului și rampele au fost finalizate anul trecut, mai fiind de executat doar tablierul metalic, adică structura metalică a podului. După două tentative eșuate, la începutul acestui an, în ianuarie, municipalitatea a reușit să finalizeze licitația pentru tablier. Contractul a fost atribuit firmei Scandiuzzi din Italia, valoarea contractului fiind de 21,8 milioane lei, iar termenul de livrare este șapte luni și jumătate de la semnarea contractului, adică în toamnă, scrie Hotnews.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. Primarul Nicușor Dan a promis că pasajul va fi gata la finalul acestui an.

Îți mai recomandăm și:

Cookies