LIVE UPDATE | Atac dur al Rusiei în a șasea zi a invaziei în Ucraina. Avioane de luptă lansează atacuri din zona centralelor nucleare Cernobîl și Zaporojie

01 mart. 2022
1134 Afișari
LIVE UPDATE | Atac dur al Rusiei în a șasea zi a invaziei în Ucraina. Avioane de luptă lansează atacuri din zona centralelor nucleare Cernobîl și Zaporojie
LIVE UPDATE | Atac dur al Rusiei în a șasea zi a invaziei în Ucraina. Avioane de luptă lansează atacuri din zona centralelor nucleare Cernobîl și Zaporojie. Sursă foto: Pixabay

Marți, în a șasea zi de război în Ucraina, bombardamentele au continuat în marile orașe, inclusiv în capitala Kiev, la periferia căreia a ajuns și un convoi militar rusesc imens.

UPDATE ora 20:30

Vladimir Putin a declarat care ar fi condițiile sale pentru a opri invazia Ucrainei, un război pe care l-a pornit cu aproape o săptămână în urmă. Vladimir Putin cere Ucrainei:

  • Să recunoască regiunile separatiste din estul țării
  • Să recunoască suveranitatea Rusiei asupra Crimeei, pe care a anexat-o Rusiei în 2014. 

Este prima astfel  de declaraţie  venită de la Kremlin după negocierile de ieri din Belarus dintre o delegaţie a Moscovei şi reprezentanţi ai Ucrainei.

UPDATE ora 20:00

Visa şi Mastercard anunță că se alătură sancțiunilor impuse Rusie; astfel, că mai multe bănci ruseşti vor fi scoase din reţeaua lor de carduri.

Atac dur al Rusiei în a șasea zi a invaziei în Ucraina

În a șasea zi de război în Ucraina, au avut loc explozii puternice în capitala Kiev, iar al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, a fost bombardat. Blocurile de locuințe au fost țintite de forțele aeriene rusești.

Marți dimineață, armata rusă a lansat o rachetă, iar ținta a fost orașul Harkov. Racheta a căzut aproape de Piața Libertății și a lovit o clădire istorică, ce-i aparținea administrației locale. Oamenii care nu au apucat să se pună la adăpost au trecut prin clipe terifiante.

Atacurile au provocat daune orașului cu peste 1,4 milioane de locuitori: probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică şi apă. De asemenea, spitalele și maternitățile au fost mutate în adăposturile subterane.

În același timp, imaginile de pe satelit au confirmat un convoi rusesc imens de vehicule militare, care se apropie tot mai mult de Kiev.

De asemenea, noi bombardamene au loc în Harkov. Orașul este atacat, din nou, cu rachete lansate de armata rusă.

Turnul de televiziune din Kiev a fost lovit de un proiectil marți după-amiază. Potrivit informațiilor oficiale transmise de Ministerul Situațiilor de Urgență al Ucrainei, cinci persoane (civili) și-au pierdut viața în timpul atacului asupra turnului TV.

Avioane de luptă lansează atacuri din zona centralelor nucleare Cernobîl și Zaporojie

Avioane de luptă rusești Su-30 şi Su-35 sunt poziționate în zona de interdicţie aeriană, aflată deasupra centralelor nucleare de la Cernobîl şi Zaporojie. Acestea lansează atacuri asupra unor obiective de infrastructură civilă şi militară, potrivit declarațiilor făcute luni seară de purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat, citat de LB.ua.

Cookies