LIVE TEXT | Circulația pe timpul nopții este interzisă în Kiev. Luptele continuă la mică distanță de capitala Ucrainei

24 feb. 2022
217 afișări
LIVE TEXT | Circulația pe timpul nopții este interzisă în Kiev. Luptele continuă la mică distanță de capitala Ucrainei
LIVE TEXT | Circulația pe timpul nopții este interzisă în Kiev. Luptele continuă la mică distanță de capitala Ucrainei. Sursa foto: Culture Trip

Atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă. Mai multe regiuni importante din Ucraina au fost luate cu asalt de trupele rusești, iar capitala țării, Kiev, este supusă unui risc ridicat. Prin urmare, primarul Vitali Kliciko a decis să introducă interzicerea circulației pe timp de noapte.

Situația din Ucraina continuă să degenereze de la o oră la alta. Atacul lansat de armata rusă ajunge în apropierea capitalei țării, Kiev, astfel că primarul Vitali Kliciko a anunțat introducerea o serie de măsuri de ultimă oră

Măsuri de ultimă oră introduse în Kiev. Circulația este interzisă pe parcursul nopții

Kievul se află sub riscul unui atac din partea armatei ruse, iar în întregul oraș au fost declanșate sirenele de atac aerian începând de joi după-amiază. În concordanță cu legea marțială introdusă de președintele Volodimir Zelenski, primarul capitalei, Vitali Kliciko a anunțat o serie de măsuri de ultimă oră.

Astfel, circulația civililor este interzisă între orele 22:00 și 07:00, iar transportul în comun va fi de asemenea oprit în acest interval. Totuși, stațiile de metrou vor fi deschise non-stop pentru a adăposti cetățenii care se refugiază din calea atacurilor. Autoritățile roagă cetățenii să se întoarcă acasă la timp, și să aibă pregătite documente în cazul în care vor fi opriți pentru controale.

De asemenea, cei care au permisiunea să circule în perioada interdicției sunt doar angajații companiilor din infrastructura critică.

Un aeroport de lângă Kiev a fost cucerit de trupele rusești, anunță președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi seară faptul că aeroportul Internațional Antonov din Gostomel, aflat la 15 minute distanță de Kiev, a fost cucerit de armata rusă după lupte grele. Potrivit autorităților ucrainene, asaltul desfășurat de armata rusă a avut loc cu ajutorul a 20 de elicoptere și un avion Mi-8, care au adus soldații.

Totuși, șeful statului ucrainean a declarat că trupele nu vor renunța, și că vor încerca să recucerească aeroportul, fiind vorba despre un punct strategic important.

Cookies