LIVE TEXT | Alegeri locale 2024 – Cu candidații la vot. Gabriela Firea a votat „cu mult optimism”, Nicușor Dan, „împotriva mafiei imobiliare”, Piedone a făcut propagandă la secție

09 iun. 2024
762 afișări
LIVE TEXT | Alegeri locale 2024 - Cu candidații la vot. Gabriela Firea a votat
LIVE TEXT | Alegeri locale 2024 - Cu candidații la vot. Gabriela Firea a votat "cu mult optimism", Nicușor Dan, "împotriva mafiei imobiliare", Piedone a făcut propagandă la secție. Sursa foto: Agerpres&Facebook

S-au deschis secțiile de votare din București și din țară. Alegătorii sunt așteptați la urne până diseară la ora 22:00.

Alegeri locale 2024

Aproape 19 milioane de alegători sunt așteptați azi să voteze în cadrul alegerilor locale și europarlamentare. Secțiile de vot din București și din țară sunt deschise între orele 07:00 – 22:00.

Ora 15:51: Prezența la vot în București (alegeri locale) a ajuns la 24,01%.

Ora 15:48: Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a votat, fiind însoțit de fiica sa.

„Votez pentru continuitate și pentru viitorul Sectorului 4”

Ora 15:10: În jurul orei 13:00, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a ieșit de la urne și a declarat: „Vreau să muncim în continuare, să transformăm S3”.

Ora 15:04: Dimineață a votat și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, la Școala Gimnazială nr.4.

Am votat pentru un Bucureşti modern, pentru un Bucureşti din care să nu mai vrem să plecăm, un Bucureşti al lucrurilor făcute temeinic, a precizat primarul, după vot, potrivit News.ro.

Ora 14:42: Prezența la urne în București (alegeri locale) a ajuns la 21,34%, iar prezența la europarlamentare a ajuns la 22,46%.

Ora 13:28: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a fost însoțit la vot de Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Generală.

Ora 13:13: Prezența la vot în București a ajuns la 17,08% (alegeri locale).

Ora 12:28: După ce a votat, Lidia Vadim Tudor, candidata AUR la Primăria Sectorului 5, a declarat că a votat pentru un sector care să fie o adevărată casă, pentru o Capitală așa cum merităm și pentru ca România să fie reprezentată demn în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Ora 12:02: Prezența la vot (alegeri locale) în București a ajuns la 13,01%.

Ora 11:40: Diana Șoșoacă a votat la secția de votare amenajată în incinta Liceului teoretic „Traian” din București.

Ora 11:32: Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a votat în jurul orei 11:00.

Am votat cu gândul la oamenii care vor să aibă din nou parcurile curate, care vor să vadă că pe șantiere se lucrează, că sunt rezultate privind fluidizarea traficului și termoficare.

Am votat cu mult optimism pentru că Bucureștiul este un oraș atât de frumos, dar care în ultima perioadă a fost abandonat, transmis Gabriela Firea.

Alături de Gabriela Firea au fost Marcel Ciolacu, Robert Negoiță, Rareș Hopincă și Daniel Băluță.

Ora 11:20: USR a anunțat că a făcut cerere de suspendare a votului într-o secție de votare din Capitală, motivând că au fost găsite buletine de vot deja ștampilate.

În această dimineaţă, la Secția 190, a fost chemată poliția după ce au fost găsite 4 buletine gata ștampilate cu PSD-PNL. Primul buletin a fost descoperit chiar de un alegător, apoi alte 3 au fost găsite pe mesele reprezentanților PSD-PNL. După ce polițiștii au făcut verificări, au permis reluarea procesului de vot. După plecarea polițiștilor, a mai fost descoperit un alt buletin gata ștampilat. Al cincilea, a transmis USR într-un comunicat.

Ora 11:07: Prezența la vot (alegeri locale) în București este de 9,82%.

Ora 10:30: Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, s-a prezentat la urne.

Am votat pentru un sector și un oraș în care investițiile nu mai sunt blocate și majoritatea din consiliu este de partea cetățenilor, nu invers. Am votat pentru o comunitate puternică care nu mai este șantajată de mafia imobiliară. Nu-i lăsați pe alții să vă decidă viitorul. Ieșiți la vot și scrieți istorie cu ștampila în mână. Voi sunteți majoritatea, a transmis edilul într-o postare pe Facebook.

Ora 10:29: Un candidat la CGMB – Consiliul General al Municipiului București – a găsit într-o secție de vot din Sectorul 2 buletine deja ștampilate și a anunțat poliția.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă. Cercetările sunt continuate de către Secția 7 Poliție, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale, a transmis Poliția Capitalei.

Ora 10:16: Prezența la vot (alegeri locale) în București este de 6,89%.

Ora 09:43: Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a votat la Academia de Poliție București.

Am încredere în bucureșteni, am fost în stradă în toată această perioadă și i-am simțit că își doresc altceva de la acest oraș. De mâine ne apucăm de treabă, câștigăm și luptăm, a declarat Sebastian Burduja, potrivit HotNews.

Ora 09:20: Nicușor Dan, însoțit de soția sa, au votat la o secție de votare din Sectorul 5 al Capitalei.

Am votat pentru onestitate în viața publică, pentru realism în viața publică, e important ca oamenii politici să ne spună unde suntem și ce putem face. Și am votat împotriva mafiei imobiliare, a transmis actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, când a ieșit din secția de votare.

Ora 09:10: Klaus Iohannis a venit la urne la secția de vot de la Liceul „Jean Monnet” din București.

Ora 09:08: Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a votat la secția din incinta Școlii nr.79 din Capitală. Acesta a fost însoțit de soție și copil.

Ora 09:00: 900.351 de români au votat până acum la europarlamentare (prezență de 4,99%) și 885.384 de români au votat până acum la alegerile locale (prezență la vot de 4,89%).

Ora 08:27: Premierul Marcel Ciolacu a votat la Buzău.

Ora 08:10: Nicolae Ciucă, președintele PNL, a votat la secția de vot din Balotești, județul Ilfov, acolo unde este arondat.

Ora 07:35: Liderul AUR, George Simion și Cristian Popescu Piedone – candidatul PUSL la Primăria Capitalei, alături de fiul său, Vlad, au fost printre primii politicieni care s-au prezentat la urne, potrivit HotNews.ro.

Va fi cam complicat azi cu atâtea buletine. Domnilor, aveți viață grea astăzi, le-a spus Cristian Popescu Piedone celor prezenți, conform Euronews.

Sunt probleme cu care se vor confrunta toți oamenii în cursul zilei de astăzi, important e să avem răbdare. Am eu informații sigure, oamenii o să migreze de la mare și de la munte și vor veni pe ultima sută de metri.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies