Litoral de Bucureşti: plaje, piscine şi porturi turistice pe Lacurile Tei şi Floreasca. VEZI SCHIȚELE PROIECTULUI

de:
01 nov. 2010
0 afișări
Litoral de Bucureşti: plaje, piscine şi porturi turistice pe Lacurile Tei şi Floreasca. VEZI SCHIȚELE PROIECTULUI

În ultimii ani cele două lacuri au fost lăsate în paragină, victime ale strângerii de aluviuni şi a erodării malurilor. De aceea nu au mai fost folosite nici pentru plimbări cu barca, nici pentru plajă. Situaţia se va schimba, când planurile Administraţiei Lacuri, Parcuri vor fi puse în practică.

Planul de amenajare a celor două lacuri bucureştene prevede construirea a şase porturi pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni, a 12 debarcadere şi a două amfiteatre cu scene plutitoare. Clădirile pentru servicii şi sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară. De asemenea, vor fi amenajate zone de plajă şi piscine, conform proiectului, ca şi trasee pentru biciclete şi zone de skating. Lacurile vor fi decolmatate, iar malurile întărite. Turiştii urbani vor putea folosi parcările special construite şi vor avea acces la reţea de internet wireless.

Proiectul de amenajare turistică a celor două lacuri ar urma să coste aproximativ 20 de milioane de euro, sumă din care 60% vor proveni de la bugetul local, iar restul din fonduri europene. Realizarea proiectului ar urma să dureze trei ani de la începerea lucrărilor, dar întâi trebuie obţinută finanţarea europeană pentru acesta.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat vineri proiectul „Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)”, astfel încât Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti va depune în câteva zile cererea de finanţare a acestui proiect la REGIO- Programul Operaţional Regional.


Cookies