Listă țări Zona Roșie. Un nou document publicat de CNSU intră de sâmbătă noaptea în vigoare. Cine stă în carantină | DOCUMENT

19 aug. 2021
636 Afișari
Listă țări Zona Roșie. Un nou document publicat de CNSU intră de sâmbătă noaptea în vigoare. Cine stă în carantină | DOCUMENT
Listă țări Zona Roșie. Un nou document publicat de CNSU intră de sâmbătă noaptea în vigoare. Cine stă în carantină | DOCUMENT

Listă țări Zona Roșie. Un nou document publicat joi de CNSU intră de sâmbătă noaptea în vigoare. Vezi cine este obligat să stea în carantină în funcție de țara din care vine. În UE acest lucru se poate evita în cazul în care aveți un certificat verde de vaccinare.

Vezi mai jos listă țări Zona Roșie, după ce un nou document a fost publicat joi de CNSU. Totuși, noile prevederi intră în vigoare de abia de sâmbătă noaptea, așa că mai puteți profita de vechile măsuri. Totuși, de la jumătatea weekendului se schimbă măsurile pentru cine stă în carantină și cine nu.

Modificări în listă țări Zona Roșie

Potrivit documentelor pe care Comitetul Național pentru Situații de Urgență le-a adoptat în ședința de joi, 19 august 2021, a apărut noua Hotărâre CNSU, cu numărul 61. Aceasta prevede actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, adică cele din care suntem obligați să stăm în carantină atunci când ne întoarcem în România. Vezi documentele mai jos.

Vezi aici Anexa la HCNSU nr 61 din 19 08 2021 și  Hotararea CNSU nr 61 din 19 08 2021

Ce modificări au fost făcute în lista de țări

Conform unei informări a Guvernului de joi seară, există o serie de modificări în cadrul listei. Vezi care sunt acestea mai jos:

Astfel, în listă Zonă Roșie au intrat: Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo;

Noua listă a țărilor considerate cu risc epidemiologc a fost publicată, dar ea va intra în vigoare de abia sâmbătă noaptea, la miezul nopții.

Ce țări au ajuns în zona Galbenă

De asemenea, există câteva state care au scăpat de zona roșie și au intrat în Galbenă, însă sunt și câteva care de la verde s-au dus pe galben după ce numărul cazurilor a crescut.

Astfel, din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice și Tunisia;

De asemenea, din zona verde, în urma creșterii incidenței: Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks și Caicos și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;

 Cine intră în zona Verde

În acelați timp, din galben au intrat în zona verde: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan.

Nu uitați, noua listă intra în vigoare de la data de 22.08.2021, ora 00.00, adică de sâmbătă noaptea.

Cookies