Listă țări zona roșie. Bulgaria intră de duminică pe lista roșie, potrivit CNSU. Persoanele nevaccinate care vin din acest stat trebuie să stea în carantină | DOCUMENT

09 sept. 2021
199 afișări
Listă țări zona roșie. Bulgaria intră de duminică pe lista roșie, potrivit CNSU. Persoanele nevaccinate care vin din acest stat trebuie să stea în carantină | DOCUMENT
Sursa foto: Unsplash

CNSU a actualizat lista țărilor aflate în zona roșie. Autoritățile au aprobat în seara zilei de joi, 9 septembrie 2021, o nouă hotărâre legată de măsurile ce se impun persoanelor care ajung în România din țările de pe Glob, ținând cont de situația pandemiei de COVID-19 din acest moment din fiecare stat. După ce săptămâna trecută Serbia a ajuns pe lista roșie din cauza evoluției numărului de persoane infectate, acum a venit rândul Bulgariei să fie printre statele „de evitat”.

Listă țări zona roșie. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în cursul ședinței din seara zilei de joi, 9 septembrie, noua listă statelor cu risc epidemiologic ridicat. Această listă este alcătuită pe baza mai multor criterii, cel mai important fiind rata de incidență din statul respectiv, și scopul acesteia este de a implementa corect măsurile de carantină asupra persoanelor ce sosesc în România, mai ales în cazul persoanelor ce nu sunt vaccinate și care pot sta, după caz, chiar și în carantină la domiciliu.

Listă țări zona roșie. Când intră în vigoare noua actualizare

Deși lista a fost adoptată în cursul ședinței de astăzi, aceasta va intra în vigoare începând de pe data de 12 septembrie, ora 00:00.

Persoanele care sosesc în România din state aflate pe lista roşie nu intră în carantină doar dacă sunt vaccinate. Adulții care au trecut prin boală sau care prezintă un test PCR negativ sau un test antigen negativ trebuie să intre în carantină la domiciliu preț de două săptămâni.

Cei care vin dintr-o țară aflată pe lista galbenă sunt scutite de carantină dacă vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Bulgaria, al doilea stat vecin ce intră pe lista roșie în ultimele 2 săptămâni

Bulgaria este statul vecin României ce se află pe noua listă de țări în zona roșie, asta după ce joia trecutp, pe 2 septembrie, CNSU a decis introducerea Serbiei pe această listă.

Iată modificările ce au apărut pe listele cu risc în urma ședinței de azi, 9 septembrie 2021:

  • în zona roşie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka şi  Guernsey;
  • în zona galbenă au intrat:

– din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas şi Curaçao;

– din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Germania, Croaţia, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat şi Bonaire, Saint Eustatius şi Saba;

  • în zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar şi Honduras.

Puteți verifica lista completă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat apăsând pe acest link.

Cookies