Lista pentru Bookfest

23 mai 2023
2604 Afișari
Lista pentru Bookfest
Lista pentru Bookfest | Foto: Maria Coman

Eu personal stau destul de prost cu cititul anul ăsta, dar stau prost cu multe targeturi și mă străduiesc să nu îmi pese, adică să accept eu față de mine că e ok să nu îndeplinesc targeturi pe care eu însămi mi le stabilesc și că nu e nicio problemă dacă se întâmplă asta. 

Dar evident e un alt subiect, care poate merită atenția lui la un moment dat, cert e că, între burnout și niște obiective uneori fără sens pe care ni le autoimpunem, mai bine alegem libertatea și nu e un eșec dacă nu vă faceți reading challenge-ul de pe Goodreads (sper să nu transform necitirea numărului de cărți pe care mi-l -am propus într -un obiectiv în sine, dar vă țin la curent)

Acum, e Bookfest săptămâna aceasta la București, un fel de Comic On pentru oameni mai bătrâni. O să fie cu siguranță aglomerat, ceea ce e un lucru bun, de fapt. Și, dacă vreți un sfat, cel mai bine e să mergeți joi sau vineri de dimineață, e liniște, destul de aerisit, ai timp să te uiți la ce și cum. Cum însă oferta e foarte mare și, din păcate, nu neapărat întotdeauna de calitate, aveți mai jos ce aș cumpăra eu din aparițiile recente sau mai puțin recente. 

 1. Dacă nu ați citit deja, „Apă proaspătă pentru Flori”, de Valerie Perrin. E mai veche ea, dar recent a apărut și „Trei”, de aceeași autoare. Amândouă mi-au plăcut mult, e și niște mistery, e și multă duioșie, aș trece-o pe doamna pe lista autorilor mei favoriți din ultimii ani, deși am tot așteptat să mă apuc de ea și n-am făcut-o decât târziu
 2. „Rezervă”, cartea prințului Harry. Aș lua -o, pentru că e o mărturie dureroasă despre o viață complicată, cu multe încercări, e complet diferită de ceea ce vedem noi și ne imaginăm noi că înseamnă viața în familia regală. Cu cât trece timpul după ce am citit-o, cu atât mi se pare mai tragică viața acestui băiat și nu mi se pare că lucrurile merg acum mai bine pentru el, că e mai stabil emoțional și mai reglat, dar poate, cine știe, totuși mă înșel. Oricum, cartea e de citit
 3. „Epoca viciului”. „Epoca viciului” e o carte despre India aceea diferită, bogată, dar și săracă, India contrastelor. Mă fascinează și această lume, și cea a Chinei, mi se pare că știm așa puține și bănuim așa multe. 
 4. „Vânduți într-o zi de luni” 
 5. „Din cauze naturale”, Nina Likke
 6. „Viața mea”, Golda Meir
 7. „Adresa”, Fiona Davis
 8. „Destin”, Zeruya Shalev- și pe ea am descoperit-o târziu, din păcate
 9. „Cetatea cucului din nori”
 10. „Friends, iubiri și marele lucru teribil”, cartea scrisă de Matthew Perry
 11. „Gust”, autobiografia lui Stanley Tucci (cu niște minunate rețete, minunate, n-o luați dacă sunteți la dietă. De fapt luați-o, că n-o să fiți toată viața la dietă)
 12. „Sutton”, J R Moehringer
 13. „Prinde iepurele”, de la Black Button 

Cu siguranță sunt mult mai multe cărți interesante la Bookfest (și nu numai), pur și simplu nu e anul meu de citit cred, mare parte dintre cele de pe listă le am cumpărat, dar am apucat să citesc doar câteva. De aia nici n-am pus mai multe, de fapt.

Aș fi putut cred să le pun pe edituri, dar așa parcă e mai la vânătoare, vă las să le descoperiți singuri. ASta ca să nu recunosc că mi- e un pic lene să mai scriu odată. Oricum, dacă ați citit ceva, dacă aveți recomandări și simțiți să le dați mai departe, eu mă bucur, se va întoarce ea și vremea cititului la mine. 

Nota B365.ro: Tot Maria, mai jos:

Cookies