Lista lui Ciucu: parcări, blocuri sociale, parcuri și alte proiecte pentru Sectorul 6. Unele sunt noi, altele sunt deja șantiere în lucru

17 ian. 2023
480 Afișari
Lista lui Ciucu: parcări, blocuri sociale, parcuri și alte proiecte pentru Sectorul 6. Unele sunt noi, altele sunt deja șantiere în lucru
Lista lui Ciucu: parcări, blocuri sociale, parcuri și alte proiecte pentru Sectorul 6. Unele sunt noi, altele sunt deja șantiere în lucru. Sursa foto: Ciprian Ciucu - Facebook

Ciprian Ciucu transmite lista noilor proiecte pe care dorește să le realizeze în Sectorul 6 pe parcursul anului 2023. Primarul oferă și un update asupra investițiilor ce au fost începute anul trecut.

Pe lista edilului se află, printre altele, construirea diferitelor clădiri, realizarea unor piste de biciclete și ridicarea primului spital din Sector.

Numeroase proiecte pentru anul 2023 în Sectorul 6

Ciprian Ciucu anunță pe pagina sa de Facebook că se va finaliza construcția creșei „Îngerașii”, care se află pe strada Rușețu 6A. Chiar dacă este prima creșă construită după 46 de ani în Sectorul 6, primarul informează bucureștenii despre contractele de finanțare din PNRR a altor două creșe care au fost semnate. Acestea se vor afla pe:

 • Bulevardul Timișoara 89,
 • Bulevardul Iuliu Maniu 11B.

Faza I pentru Parcul Liniei, începută pe 2 mai 2022, se va finaliza în luna mai a acestui an. Acesta va avea o lungime de 4,2 km, fiind cel mai mare parc liniar din România. De asemenea, acesta va fi și primul parc din zona Militari.

În luna noiembrie a anului trecut, primarul a început lucrările pentru pregătirea terenului unde se va situa Valea Largă. Apa Nova va introduce rețeaua de apă și de canalizare, urmate fiind de celelate utilități. Ciprian Ciucu dezvăluie cum va arăta drumul care va lega Bulevardul Timișoara de Prelungirea Ghencea, din dreptul străzii Valea Cascadelor. Acesta va fi consolidat de piste pentru bicicliști și două benzi pentru autovehicule. Demersurile întâmpină dificultăți din cauza unui aviz care trebuie emis de către PMB pentru defrișarea unei zone.

Mai multe drumuri vor fi construite de la zero, anume:

 • Drumul Osiei,
 • Drumul Roții,
 • Drumul Belșugului,
 • Strada Viscolului.

Aceste lucrări vor fi însoțite de introducerea de noi utilități precum o rețea de apă, canalizare, exproprieri și o nouă infrastructură rutieră.

Cele 246 de locuințe construite pe Strada Alexandru Ivasiuc vor fi oferite persoanelor defavorizate social, începând cu luna februarie. Primarul anunță că lucrările vor fi finalizate luna aceasta.

De asemenea, se vor termina lucrările pentru Banca de alimente și cantina socială de pe Calea Giulești 236. Aceasta are ca scop ajutorarea oamenilor nevoiași prin prisma unei mese calde și a pachetelor, dar și scăderea nivelului de risipă alimentară.

Problema parcărilor – soluția primarului

Vor fi amenajate noi locuri de parcare, un număr de aproximativ 8.000, dintre care 600 vor fi rezervate pentru biciclete ce vor fi organizate în 13 module. S-au făcut și măsurători topografice pentru noi piste de biciclete pe:

 • Iuliu Maniu,
 • Drumul Taberei,
 • Splaiul Independenței.

Alte două parcări supraetajate vor fi construite, prima fiind situată la Lujerului.

Alte proiecte ce vor fi finanțate

Altă investiție se va face în zona extinsă a Parcului Lacul Morii. Aceasta va deveni un loc de recreere plin de verdeață. Bucureștenii se vor bucura de terenuri de sport, spații special amenajate pentru evenimente diverse și sporturi nautice. De altfel, terenul pe care îl deține SRI în Parcul Grozăvești va fi preluat de către Primăria Sectorului 6. Spațiul va fi transformat într-un parc, anul acesta.

Cea mai mare finanțare europeană, de peste 130 de milioane de lei, se va cheltui pe 886 de ghene de gunoi, dintre care 743 vor fi în pământ.

Blocurile din Sectorul 6 vor fi reabilitate termic, primarul semnând un contract de finanțare din PNRR de 100 de milioane de lei. De asemenea, o altă demarare de proiect se referă la ridicarea unei construcții pentru tinerii care ies din sistemul de protecție odată cu împlinirea vârstei de 18 ani.

S-a finalizat construcția unei grădinițe și a unui after-school, iar numărul locurilor de joacă reabilitate s-a dublat. Primarul dorește ca în acest an să reabiliteze 24 de locuri de joacă din aria administrată și alte 26  aflate în incintele grădinițelor.

Alte proiecte pe care primarul dorește să le implementeze în Sectorul 6 sunt:

 • montarea de 3.000 de camere de supraveghere,
 • primul spital din Sectorul 6,
 • prelungirea Bulevardului Timișoara,
 • recuperarea unor terenuri industriale.

Primarul mai anunță și evenimente cultural-artistice ce vor avea loc pe parcursul anului în Sectorul 6 precum: AstroFest, CampRun, Cinema sub stele, BeActive, Străzi Deschise, West Side Christmas Market.

Mergem mai departe cu evenimentele în comunitate (…) gândite doar ca să petrecem împreună timp de calitate la noi, acasă, în 6!, încheie Ciprian Ciucu postarea de pe pagina sa de Facebook.

Cookies