„Lista de cumpărături” a lui Oprescu în China: autobuze hibrid şi autostradă suspendată

de:
03 mart. 2011
0 Afișari

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii celor mai importante trei firme de construcţii din Beijing. „Pentru că delegaţia din România a prezentat proiectul arcului de nord al inelului median din Capitală (n.r. autostrada suspendată), Xing Yan, directorul BCEG International CO.Ltd, a declarat că din punct de vedere tehnic nu este deloc greu ca această şosea să fie realizată de către partea chineză, ei fiind interesaţi de o colaborare în cadrul acestui proiect”, anunţă reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Sorin Oprescu a discutat joi şi cu directorul China Communications Construction Company, He Junfeng. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, directorul companiei chineze s-a arătat interesat de capitala României şi a subliniat că va trimite cât mai curând o delegaţie la Bucureşti pentru discuţii concrete privind modalităţile de colaborare, dar şi pentru infiinţarea unei repezentanţe a companiei, în capitală.

Pe lista vizitelor oficiale a edilului şef a fost şi o întreprindere de autovehicule electrice. Sorin Oprescu a solicitat conducerii să trimită la Bucureşti o ofertă, în eventualitatea achiziţionării unor autobuze tip hibrid.

Primarul Capitalei a avut şi miercuri întâlniri cu posibili investitori în autostrada suspendată. Sorin Oprescu s-a întâlnit cu reprezentantii companiei Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd, în vederea unui schimb de experienţă privind lucrările de fluidizare a traficului. Reprezentanţii companiei, cu o experienţă de 61 de ani în construirea de şosele suspendate, poduri şi pasaje, şi-au arătat interesul pentru realizarea unei autostrăzi suspendate la Bucureşti, ţinându-se cont şi de infrastructura existentă în Capitală, anunţă Primăria Capitalei.

Primarul General, Sorin Oprescu se află până pe 6 martie într-o vizită oficială în China Edilul-şef intenţionează să atragă investitori chinezi pentru a finaliza proiectele de infrastructură aflate în desfăşurare.

Cookies