Lista completă a târgurilor de Crăciun din București. Programul activităților și toate detaliile. Din patru, doar unul este gratuit

27 nov. 2021
8248 Afișari
Lista completă a târgurilor de Crăciun din București. Programul activităților și toate detaliile. Din patru, doar unul este gratuit
Lista completă a târgurilor de Crăciun din București. Program al activităților și toate detaliile. Din patru, doar unul este gratuit

Vezi mai jos lista completă a târgurilor de Crăciun din București. De asemenea, află programul activităților și toate detaliile de știut înainte să ajungi la poarta de intrare. Trei dintre acestea sunt organizate de PMB și au taxă de intrare, iar unul este organizat în Drumul Taberei, de Primăria Sector 6, fiind singurul gratuit. De asemenea, doar persoanele

Lista târgurilor de Crăciun din București nu este mare, iar iarna în pandemie nu mai aduce spiritul Crăciunului pentru toată lumea. Doar persoanele care au la îndemână un certificat verde pot intra în incinta lor. Unde mai pui că toate târgurile organizate de Primăria București au o taxă de intrare de 5 lei, dacă biletul este cumpărat online și 7 lei dacă este achiziționat de la intrare. Sigurul târg fără bilet de intrare este cel organizat de Primăria Sector 6 în Drumul Taberei.

Lista târgurilor de Crăciun organizate de Primăria Capitalei

Primăria București a organizat anul acesta trei târguri de Crăciun. Biletul costă 5 lei dacă îl cumperi online și 7 lei dacă îl cumperi de la intrare. Mai mult, au acces doar persoanele vaccinate și care posedă certificat verde. Este pentru prima dată în istoria târgurilor de Crăciun din România când accesul se va face doar pe baza unui bilet, concomitent cu un certificat verde.

Conform legislației în vigoare, în cazul târgurilor, accesul participanților se va face în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a evenimentului și este permis doar persoanelor vaccinate împotriva Covid-19, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19, se arată în informarea făcută de Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei prin Creart, Arcub și Proedus, organizează o serie de trei evenimente dedicate Crăciunului. Unul în Piața Universității, târgul tradințional, altul în Centrul Vechi și unul pe bulevardul Decebal. Programul târgurilor prevede că vor fi deschise până aproape de Crăciun.

Bucharest Christmas Market, târgul din Piața Universității

Din 26 noiembrie până în 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității, este deschis târgul simbol al Capitalei, Bucharest Christmas Market, iar biletele poti fi achiziționate de aici, asta dacă nu vreți să dați cu 2 lei mai mult direct la intrare.

Programul târgurilor este de luni până vineri de la 12.00 la 22:00 și sâmbătă și duminică de la 10.00 la 22.00. Aici pot fi făcute cumpărături de sezon, cum ar fi cadouri sau produse alimentare. Vizitatorii care plătesc 5 lei pot cumărăra: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. De asemenea se mai găsesc cozonaci, prăjituri, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, și băuturi ori gustări calde.

Cât este biletul și cum se face accesul

Accesul în târg se va face pe bază de bilet. Astfel, sumele încasate sunt destinate acoperirii costurilor organizării evenimentelor.

Prețul biletului este de 5 lei la achiziționarea online și 7 lei la casa de bilete. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit și nu necesită certificat verde dacă sunt însoțiți de un adult care are acest document.

Expoziție unicat și Bucureşti Urban Christmas Market la Hanul Gabroveni

Un alt târg pentru luna decembrie este târgul de Crăciun al creativilor din Bucureşti, Urban Christmas Market, care cuprinde și o expoziţia-unicat „O lume a jocurilor” care va avea loc la Hanul Gabroveni, din Centrul Vechi.

Urban Christmas Market este deschis din 6 până în 23 decembrie și promovează activitatea sectorului creativ din Bucureşti în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative (obiecte din ceramică/sticlă, ilustrații, sculpturi, tablouri etc.), bijuterii, viniluri, cărți, albume, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare sau accesorii. Vor exista două secțiuni, secţiunea Makers’ Market, dedicată creatorilor de obiecte de design și secţiunea Food & Drinks Corner este dedicată vendorilor de băuturi calde (ceai, cafea, ciocolată caldă, vin fiert) şi vânzătorilor de produse alimentare artizanale. De asemenea, exstă și secţiunea Education Corner ce include o serie de ateliere și spectacole pentru copii. Programul târgului este de la 12.00 la 21.00 în fiecare zi până în 23 decembrie.

Programul dedicat sărbătorilor de iarnă este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi românești și străine intitulată „O lume a jocurilor”, care include peste 500 de jocuri de colecție de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice și zone diferite ale lumii. Colecția poat fi vizitată zilnic, de la 12.00 la 20.00.

Se deschid porțile Centrului Educațional Exploratorium

De asemenea, Proedus deschide, în perioada 27 noiembrie – 26 decembrie 2021, un târg sub forma unui spațiu multifuncțional de învățare non-formală și experiențială – Centrul Educațional Exploratorium  de pe Bulevardul Decebal nr.11, din Sector 3.

Aici vor fi reunite mai multe proiecte:

În perioada 27 noiembrie – 26 decembrie, platoul din fața Centrului Educațional Exploratorium se transformă în Târgul “Fabrica de jucării”.

Acesta va fi deschis de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-21:00, cu excepția zilelor de 25 și 26 decembrie, când va fi deschis în intervalul orar 14:00 – 21:00.

Astfel, la căsuțele special amenajate vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, produse alimentare tradiționale, dulciuri, decorațiuni de Crăciun, bijuterii handmade și ornamente. Vor fi organizate și o serie de ateliere de creație pentru cei mici, unde aceștia vor învăța cum pot confecționa ornamente de Crăciun, decorațiuni sau felicitări.

Copiii se vor putea bucura de o serie de activități precum plimbarea cu trenulețul, roller coaster-ul, dar și de spațiul dedicat activităților de realitate virtuală. Mai mult, pe patinoarul în aer liber din incinta târgului vor putea patina atât cei mari, cât și cei mici, iar tot aici se va găsi și un târg de brazi.

Participarea în cadrul atelierelor de creație se va face în baza achiziționării unor tichete valorice de 5 lei care se pot cumpăra de la caseria din cadrul târgului.

DăruiEști în BucurEști

Anul acesta campania “DăruiEști în BucurEști” lansată în primăvară în parteneriat cu Biroul de Informare al MAE (Infoeuropa) și mai multe ambasade de la București. Acestea vor decora brazi cu elemente specifice fiecărei țări. Aceștia vor fi expuși în spațiul din Centrul Educațional Exploratorium până în data de 20 decembrie.

Apoi, brazii vor putea fi licitați de persoane fizice sau juridice prin produse – dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, rechizite, care vor ajunge la copiii din centre de plasament și din case/apartamente în regim rezidențial, aflate în coordonarea DGASPC din toate sectoarele Capitalei, precum și a DGASMB, dar și a ONG-urilor de profil. Mai mult, pentru ajutorarea cățeilor fără stăpân se derulează o campanie de conștientizare în rândul copiilor a importanței adopțiilor iar pentru susținerea animalelor vulnerabile bucureștenii vor putea dona produse dedicate acestora, hrană specială și accesorii, care vor fi distribuite către ASPA și către asociațiile de profil.

Povestea târgurilor de Crăciun ajunge și în Sectorul 6, în Drumul Taberei

În sectorul 6 din București are loc în 2021 prima ediție West Side Christmas Market, care întră pe piața târgurilor de Crăciun din București cu o ofertă de nerefuzat! Accesul este gratuit. În cadrul Târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei cei mici se va putea întâlni cu Moș Crăciun și vor avea acces la patinoar.

Prima ediție a târgului de Crăciun West Side Christmas Market se desfășoară în Parcul Drumul Taberei, în perioada 25 noiembrie – 26 decembrie.

Program West Side Christmas Market 2021

Târgul de Crăciun s-a deschis joi, 25 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei. Accesul se va face doar cu certificatul verde, dar intrarea, spre deosebire de restul târgurilor, este gratuită.

„West Side Christmas Market” va avea loc zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 12:00 – 20:00.

Punctul de atracție va fi patinoarul amenajat în cuva lacului, ce măsoară 1.000 mp. O oră de dat pe gheață va costa 10 lei, iar seria de două ore, 20 de lei. În weekend, tariful va fi de 25 lei. Cei care nu au patine le vor putea închiria cu 15 lei.

Organizatorii spun că din târg nu vor lipsi vinul fiert, turta dulce, cozonacii, plăcintele și alte bucate tradiționale disponibile la cele 10 food truck-uri.

De asemenea, au fost amenajate 30 de căsuțe cu cadouri și diferite produse artizanale cum ar fi globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente pentru brad.

Alte două Târguri de Crăciun sunt deschise la Sir și în parcarea de la Crângași

De asemenea, Primăria Sectorului 6 a mai deschis din noiembrie alte două târguri de Crăciun: unul în zona Sir și altul în parcarea aflată vizavi de Piața Crângași, unde va fi amenajat și un restaurant cu bucate tradiționale. Accesul este liber, fără taxă.

Cookies