ARHIVA B365

Premierul Ponta a semnat protocolul cu UDMR pentru noul Guvern. LISTA NOILOR MINIŞTRI

UPDATE 

„Alături de cele trei partide care compun USD (PSD, PC şi UNPR) pentru susţinerea Guvernului s-au pronunţat UDMR, Grupul Minorităţilor Naţionale şi Grupul parlamentar al PPDD”, a declarat Victor Ponta în cadrul conferinţei de presă în care a anunţat componenţa noului Guvern precizând că structura Guvernului va fi similară celei din 2012 cu menţiunea că dispare funcţia de vicepremier fără portofoliu. 

UDMR primeşte ministerele Mediului şi Culturii, plus 14 funcţii de secretar de stat şi cea de vicepremier. 

Propunerile făcute de Victor Ponta urmează să fie prezentate la ora 18 conducerii PSD, iar marţi premierul se va adresa Parlamentului pentru ca noii miniştri să fie audiaţi de comisiile de specialitate. „Dorim ca, miercuri, Guvernul să reintre în activitate”, a menţionat Ponta. 

Cabinetul Ponta 3 ar urma să aibă 17 ministere, patru vicepremieri şi patru miniştri delegaţi.

LISTA NOILOR MINIŞTRI DIN CABINETUL PONTA 3

Premierul Ponta a anunţat că din noul Guvern vor face parte patru miniştri cu funcţii de vicepremieri, respectiv: 

Ministerul Dezvoltării – Liviu Dragnea

Ministerul de Interne – Gabriel Oprea

Ministerul Agriculturii – Daniel Constantin

Ministerul Culturii – Kelemen Hunor.

Alături de aceştia, Ponta i-a propus în funcţia de ministru pe următorii: 

Ministerul Afacerilor Externe – Titus Corlăţean

Ministerul Apărării Naţionale – Mircea Duşa

Ministerul Justiţiei – Robert Cazanciuc- 

Ministerul Mediului – Attila Korodi

Ministerul Economiei – Constantin Niţă

Ministerul Sănătăţii – Nicolae Bănicioiu

Ministerul Educaţiei – Remus Pricopie

Ministerul Muncii – Rovana Plumb

Ministerul Fondurilor Europene – Eugen Teodorovici

Ministerul Transporturilor – Dan Şova

Ministerul Bugetului – Liviu Voinea

ministrul delegat al Cercetării – Mihnea Costoiu

Ministerul Apelor şi Pădurilor – Doina Pană

Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul – Eugen Nicolicea

Nume noi în Guvernul Ponta 3: 

ministrul Finanţelor Publice – Ioana Petrescu – 34 de ani, doctor în Economie la Harvard. Până acum a fost consilier pe probleme fiscale în Guvenrul Ponta, a fost implicată în negocierile internaționale și în toate deciziile fiscale din ultimele șase luni. Ioana Petrescu a devenit cunoscută în spațiul public pentru publicarea unui editorial în ZF.RO: Cumpărați-mi usturoiul, vă rog!

Propunerea de a fi ministru al Finanţelor a fost o supriză chiar şi pentru Ioana Petrescu, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că l-a „uns pe suflet” când aceasta, la un seminar la care a participat alături de el, i-a ţinut o lecţie de economie aplicată fostului ministru PDL Ialomiţianu.

„Nu are suficientă experienţă, dar este bine că nu are experienţa negativă din structuri birocratice”, a spus Ponta la Antena 3.

 Ministru delegat pentru Energie – Răzvan Nicolescu, 36 de ani, carieră europeană în domeniul reglementării energiei. Razvan Nicolescu are experienta in domeniul energiei, fiind din 2008 director de afaceri publice si reglementare in OMV Petrom. De asemenea, este vicepresedinte CA al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie (ACER). A fost șef la Tineret la PDL!

In 2006-2008 a fost reprezentatul Romaniei la UE pe probleme de energie. In 2007-2009 a facut parte din Grupul UE-Rusia pe probleme de strategii energetice. In martie 2010 a fost ales vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Domeniul Energetic. In martie 2012 a fost reales vicepresedinte CA al acestei agentii.

 Ministrul Tineretului și SportuluiGabi Szabo, 39 de ani

Ministru pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism – Florin Jianu, 38 de ani, președinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători. Are experiență în atragerea de fonduri europene, deși portofoliul revenea PC, s-a convenit ca acesta să fie acordat unui tehnocrat, a anunțat Victor Ponta.

 Ministrul Societății Informaționale – Răzvan Cotovelea – fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene. Razvan Cotovelea, ministrul propus al Societatii Informationale, este un tehnocrat in varsta de 40 de ani, sustinut de PC. Cea mai recenta functie guvernamentala a fost cea de secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene, insa la inceputul anului 2013 Cotovelea a fost eliberat din functie de premierul Victor Ponta, in conditiile in care ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, nu-l mai dorea pe acesta in minister – scrie Hotnews.

Ministrul Dialogului Social și Societății Civile- Aurelia Cristea – deputat PSD de Cluj

Ministru pentru Românii de Pretutindeni – Bogdan Stanoevici

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button