Lista blocurilor din Sectorul 6 care se vor anvelopa a fost actualizată. 70 de imobile ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului

10 mart. 2023
26266 Afișari
Lista blocurilor din Sectorul 6 care se vor anvelopa a fost actualizată. 70 de imobile ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului
Lista blocurilor din Sectorul 6 care se vor anvelopa a fost actualizată. 70 de imobile ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

Primarul Ciprian Ciucu a transmis stadiul lucrărilor privind anveloparea blocurilor din Sectorul 6. Lista blocurilor a fost actualizată, iar luna aceasta se vor executa lucrări de anvelopare pentru 15 imobile.

Anveloparea blocurilor din Sectorul 6 se va continua în 2023

Lista blocurilor unde se vor efectua lucrări pentru anvelopare a fost votată în anul 2017 de către Consiliul Local, ordinea acestora fiind decisă pe principiul „primul venit”, în funcție de data la care au fost depuse dosarele, a anunțat Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

În anul 2018, Primăria Municipiului București a preluat anveloparea a 45 de blocuri care se aflau în capul listei, dar nu s-a mai ocupat de aceste lucrări.

PMB a întors 27 de blocuri către PS6, iar 4 dintre acestea au fost anvelopate deja, iar celelalte își vor relua locul în lista instituției, fiind marcate cu textul „Documentație predată la PMB în 2018 și returnată către PS6 în 2022”.

PS6 a demarat acțiunile de activare a documentațiilor, iar lucrările vor fi gata în perioada următoare a acestui an.

De asemenea, 19 blocuri nu au revenit în administrația PS6 de la PMB pentru că sunt în litigiu:

PMB nu ne-a întors 19 de blocuri deoarece sunt în litigiu, se judecă cu constructorii care câștigaseră licitațiile, și pentru că PMB nu a mai alocat buget pentru ele, acele firme au dat PMB în judecată. Din acest motiv nu ni le-au întors și pe acestea. Dacă ni le vor întoarce, când le vor întoarce, își vor relua locul, conform listei inițiale, în programul nostru de anvelopare.

Acestea sunt evidențiate cu portocaliu în cadrul listei cu textul „Documentație predată la PMB în 2018 și nereturnată din motive juridice”.

În unele cazuri, asociațiile de proprietari s-au răzgândit cu privire la anveloparea blocurilor și au depus cereri în acest sens. Ciprian Ciucu roagă cetățenii să verifice lista pentru a verifica dacă blocul în care locuiesc se află în această situație.

Puteți consulta lista actualizată accesând ACEST link.

Peste 1.000 de cereri pentru anveloparea blocurilor sunt pe listă

În luna martie a acestui an, lista mai are 1.234 de cereri. Până în acest moment, peste 300 de milioane de lei au fost aduși din PNRR doar pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare termică a imobilelor.

Ciprian Ciucu a fost întrebat despre reluarea anvelopărilor, iar acesta a transmis că „nu este cazul”:

Mulți mă întreabă când se reia anveloparea. Nu este cazul „să se reia”, nu știu cine a transmis mesajul FALS că ar fi fost oprită! Anveloparea a continuat în acești ani!

Astfel, în ultimii ani s-au efectuat următoarele lucrări:

  • în anul 2021: 80 de blocuri anvelopate,
  • în anul 2022: 48 de blocuri anvelopate,
  • martie 2023: se află în execuție lucrări la 15 blocuri, ținta pentru acest an fiind de 70 de blocuri,
  • în anul 2024, ținta propusă este de 100 de blocuri, PS6 fiind pregătită să efectueze lucrări pentru 200 de blocuri, dar acest lucru depinde de banii suplimentari pe care îi va strânge din fonduri nerambursabile.

Ciprian Ciucu declară că reprezentanții primăriei sunt pregătiți, având toate documentațiile necesare pentru demararea proiectului, dar aceste lucruri țin doar de banii de care vor dispune.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies