Lista avariilor la căldură crește în București. Directorul Termoenergetica ne recomandă calorifere și boilere electrice. El le-a montat deja

19 oct. 2021
175 afișări
Lista avariilor la căldură crește în București. Directorul Termoenergetica ne recomandă calorifere și boilere electrice. El le-a montat deja
Lista avariilor la căldură crește în București. Directorul Termoenergetica ne recomandă calorifere și boilere electrice. El le-a montat deja

Lista avariilor la căldură crește în București, cel puțin dacă ne uităm la documentul publicat de Termoenergetica astăzi. Unde mai pui că directorul companiei municipale ne recomandă calorifere și boilere electrice în prag de iarnă. Mai mult, acesta ne anunță că el le-a montat deja. Iarna asta nu sună foarte călduroasă.

Noi probleme de căldură în București. Sute de mii de bucureșteni suferă în aceste momente din cauza lipsei apei calde sau a căldurii insuficiente. Lista pare să crească de la o zi la alta în Capitală și mai avem de așteptat până în momentul în care aceste situații vor fi rezolvate. Până una alta, directorul Termoenergetica ne invită să ne cumpărăm un calorifer electric şi un bolier electric, „de câteva sute de lei”.

Noua listă Termoenergetica privind problemele cu apa caldă și căldura

Mulţi bucureşteni stau în frig din cauza avariilor şi nu au nici apă caldă să se spele. Mai mult, lista pare să se mărească de la o zi la alta. Vorbim de mii de familii, din toate sectoarele, care nu primesc apă caldă și căldură. Unde mai pui că prețul gigacaloriei va crește în această iarnă. Practic vom plăti mai mult și vom suferi de frig în continuare.

Vezi lista completă a avariilor Termoenergetica din București aici

De asemenea, compania municipală transmite că cazul în care vă confruntaţi cu probleme privind furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi/sau căldură, iar adresa nu se regăseşte în listele publicate pe site, trebuie să sunați la dispeceratele de sector sau la operatori call-center disponibili non stop la numerele de telefon: TELVERDE – 0800820002 (apel gratuit) și 0319442.

Vorbind despre lipsa apei calde, şeful companiei municipale a explicat că „sunt câteva mii de blocuri, ceea ce înseamnă zeci de mii sau peste suta de mii de oameni care nu au apă caldă.

„Pe termen scurt, reparăm aceste spărturi şi cred că undeva de la 1 noiembrie sistemul va funcţiona din ce în ce mai bine. Avem promisiunea că şi celelalte CET-uri care sunt oprite vor porni de la 1 noiembrie. Estimăm că va fi mult mai bine faţă de octombrie”, a mai transmis Claudiu Creţu vorbind despre căldură.

Între timp, directorul Termoenergetica ne recomandă calorifere electrice și boilere electrice pentru căldură

Surprinzător este faptul că însuși directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu, ne recomandă achiziționarea unui calorifer electric și montarea unui boiler electric pentru această iarnă. Practic, sunt semne clare că trebuie să ne pregătim serios dacă nu vrem să înghețăm.

„Avariile pot apărea oriunde. Am avut săptămâna trecută câteva zile în care nu am avut apă caldă şi căldură. Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei, pentru momentele când există avarii. Da, eu mi-am pus un boiler electric din cauza acestor avarii”, a explicat directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu, marţi, la Antena 3.

„Eu am pus un calorifer electric în priză”, a mai continuat oficialul.

„Problema acestui sistem e foarte gravă, sunt câţiva ani de când spunem că există aceste probleme, cerem finanţare pentru acest sistem. Soluţia e modernizarea acestui sistem”, a mai transmis şeful Termoenergetica.

Când s-ar rezolva situația, măcar provizoriu

Situația s-ar putea rezolva de la 1 noiembrie, cel puțin pentru o parte dintre bucureșteni. La începutul lunii viitoare situaţia va fi alta, mai îmbunătăţită pentru cei aproape 100.000 de bucureşteni care suferă în prezent de lipsuri privind apa caldă și căldura.

„De la 1 noiembrie sistemul va funcţiona din ce în ce mai bine”, a mai transmis acesta.

Cookies