Lista actualizată a clădirilor cu risc seismic din Capitală: 370 de clădiri riscă să se prăbușească

de:
06 mai 2014
3 Afișari
Lista actualizată a clădirilor cu risc seismic din Capitală: 370 de clădiri riscă să se prăbușească

Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic cuprinde 186 imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi 184 imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cu risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur, dar care nu prezintă pericol public, scrie romaniatv.net.

Alte 301 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care sub aspectul cutremurului pot suferi degradări structurale majore, iar 81 de imobile sunt încadrate în clasa III de rism seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală.

Numărul imobilelor încadrate în categorii de urgenţe, conform normativului P100-92 neîncadrate în clase de risc seismic corespunzător este de 1619.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Capitală

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, în funcţie de eventuale modificări ale legislaţiei, dar şi în funcţie de informaţiile transmise de către proprietari, după ce aceştia consultă şi identifică eventuale erori pe lista publicată.

Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrările la 39 de clădiri.

Cookies