ARHIVA B365

Lipa: Legea nu permite intonarea imnului național al României înaintea competițiilor interne

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, afirma ca legislatia nu permite intonarea imnului national al Romaniei inaintea competitiilor interne, la cateva zile dupa ce ministerul pe care il conduce a trimis o notificare federatiilor nationale, in care le avertiza pe acestea ca, potrivit legii, intonarea imnului national se face doar inaintea „competitiilor sportive oficiale internationale in care este reprezentata Romania”. Notificarea a fost transmisa dupa un incident petrecut, pe 5 ianuarie, la Sfantu Gheorghe, la meciul de baschet feminin Sepsi – U Cluj. Antrenorul bosniac al Universitatii Cluj, Dragan Petricevici, a declarat dupa meci ca el si echipa lui au fost injurati tot timpul, pentru ca dupa intonarea imnului Romaniei si-a trimis jucatoarele la incalzire, in timp ce formatia gazda canta impreuna cu galeria proprie „imnul Tinutului Secuiesc”, informează Hotnews.ro.

Ministrul Elisabeta Lipa spune ca Federatia Romana de Baschet a incalcat legea atunci cand a introdus in propriul regulament obligativitatea intonarii acestuia inaintea meciurilor din ligile nationale.

Federatia Romana de Baschet a anuntat, insa, dupa studierea rapoartelor observatorului si arbitrilor meciului feminin dintre Sepsi si U Cluj, ca regulamentele federatiei nu au fost incalcate la acea intalnire.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button