Linii de tramvai modernizate în centrul Capitalei: Peste 13 km de linii duble reabilitate și peroane extinse pentru noul tramvai Imperio

29 iun. 2022
4210 Afișari
Linii de tramvai modernizate în centrul Capitalei: Peste 13 km de linii duble reabilitate și peroane extinse pentru noul tramvai Imperio
FOTO: Harta STB a tramvaielor care circulă în București

Modernizarea a 13,5 kilometri de linii de tramvai şi a peroanelor, se numără printre proiectele anunțate de primarul general Nicușor Dan și adoptate în unanimitate, miercuri, de consilierii generali ai Capitalei.

Consilierii generali au dezbătut și au adoptat fără nicio reținere şase proiecte care vizează lucrări de modernizare a 13,5 kilometri de linie de tramvai cale dublă, dar şi a peste 20 de peroane.

Cele şase proiecte prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici, totalizând investiţii de peste 862 de milioane de lei. Pe aceste artere circulă tramvaiele 3, 14, 16, 36, 44, 45, 46.

Printre bulevardele pe unde circulă tramvaiele și unde se vor schimba șinele se numără: Str. Vasile Lascar, Str. Lizeanu, B-dul.Gheorghe Duca, Str. Alexandru loan Cuza, Calea Grivitei si B-dul. Dinicu Golescu, Bulevardul Ferdinand I, Tntre Soseaua Mihai Bravu si Strada Traian, etc.

Durata de realizarea a investiţiilor este 18 luni (din care 12 luni durata de execuţie). Potrivit referatului de aprobare, necesitatea şi oportunitatea lucrărilor este impusă de starea tehnică precară a liniilor de tramvai.

Unul dintre obiective este şi asigurarea unei infrastructuri modernizate pentru noile vagoane de tramvai de 36 de metri, noul tramvai Imperio pentru București, produs de Astra Vagoane Călători Arad. Totodată, investiţiile propuse sunt prevăzute în Planul de Mobilitate urbană 2016-2030.

Şedinţa a început la ora 10.00, iar pe ordinea de zi figurează 40 de proiecte de hotărâre, dar există şi alte şase propuneri care ar putea fi incluse pe ordinea de zi suplimentară.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies