Linia turistică Bucharest City Tour se va relua. STB SA cumpără 6 autobuze rulate cu etaj, double deck, pentru turul orașului

14 sept. 2022
1192 Afișari
Linia turistică Bucharest City Tour se va relua. STB SA cumpără 6 autobuze rulate cu etaj, double deck, pentru turul orașului

În București se va relua traseul turistic Bucharest City Tour cu celebrele double deck-uri care au dispărut după anul 2019, la momentul impunerii restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19. STB SA cumpără acum 6 autobuze rulate double deck, vehicule supraetajate, după ce a lansat un anunț de achiziție publicat în data de 13 septembrie în platforma SEAP.

Conform caietului de sarcini, STB alocă 360.000 de euro pentru cumpărarea autobuzelor double deck. Data limită până la care se depun ofertele este 3 octombrie, iar termenul maxim de livrare a vehiculelor supraetajate este de 15 decembrie 2022.

În cerințele impuse ofertelor, autobuzele cu etaj second-hand trebuie să aibă un rulaj de maximum 300 000 km.

Întrebat de ce se recurge la achiziționarea de autobuze second hand și nu se cumpără unele noi, directorul STB Adrian Criț a declarat pentru B365, că bugetul este restrâns la nivelul utilizării, respectiv se acordă o sumă mai mică pentru autobuze care vor deservi trasee scurte și o perioadă limitată de timp, respectiv primăvară-toamnă.

Linia turistică Bucharest City Tour a fost inaugurată la 28 iulie 2011 și a fost suspendată începând cu 2020.

În trecut, pe linia turistică (în perioada primavară – toamnă) circulau patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, însă acestea erau închiriate și au fost returnate Primăriei Constanța.

Traseul Bucharest City Tour este Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.

Tarifele de transport pentru această linie, stabilite pe categorii de vârstă, erau: 25 lei/bilet pentru adulţi şi 10 lei/bilet pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiau de transport gratuit. Cardul de călătorie se putea procura din autobuzele turistice.

Linia Turistică, cu autobuzul etajat, a servit, în anul 2018, un număr de aproximativ 55.000 turiști, din care 48.000 adulți și circa 7.000 copii, suma totală încasată ajungând la peste 1,37 milioane lei, cifrele fiind comparabile cu cele înregistrate în anul 2017.

Îți recomandăm și:

Cookies