Linia STB 86 va avea traseul modificat în weekendul 11-12 mai. Au loc „Străzi Deschise” și „Semimaratonul Internațional”

10 mai 2024
819 afișări
Linia STB 86 va avea traseul modificat în weekendul 11-12 mai. Au loc „Străzi Deschise” și „Semimaratonul Internațional”
Linia STB 86 va avea traseul modificat în weekendul 11-12 mai. Au loc „Străzi Deschise” și „Semimaratonul Internațional” | Sursă foto: STB-Facebook

Societate de Transport București (STB) le-a transmis călătorilor săi că linia de troleibuze cu indicativul 86 urmează să circule pe un traseu deviat în acest final de săptămână. Modificarea intervine pentru a permite desfășurarea a două evenimente.

Linia 86, deviată în weekend

În acest final de săptămână, mult iubitul eveniment urban „Străzi Deschise” ajunge și în Sectorul 1. Pe lângă asta, sportivii din București vor alerga în cardul evenimentului „Cros și Semimaraton Internațional”.

Astfel că, pentru a permite desfășurarea în siguranță a acestora, STB a luat decizia ca linia 86 să circule pe un traseu diferit în zilele de sâmbătă și duminică, după cum urmează:

Sâmbătă, 11 mai 2024:

În prima zi de weekend, troleibuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul „Arena Națională” și intersecția Calea Griviței/Bd. Gheorghe Duca. Ulterior, acestea vor avea traseul modificat pe:

  • Bd. Gheorghe Duca, până la capătul de linie „Gara de Nord” (aferent liniei 79),
  • Întoarcerea se va face pe Bd. Gheorghe Duca, Str. Leonida Varnali, Str. Gheorghe Polizu, Str. Occidentului.

După, linia 86 ca continua să circule pe traseul actual.

Te-ar mai putea interesa și:

Duminică, 12 mai 2024:

În prima jumătate a zilei de duminică, linia 86 nu va funcționa. Mai precis, troleibuzele acesteia vor fi suspendate până în jurul orei 14:00, anunță STB.

Apoi, mijloacele de transport public în comun vor merge pe traseul de bază între terminalul „Arena Națională” și intersecția Calea Griviței/Bd. Gheorghe Duca. Ulterior, circulația se va face după cum urmează:

  • Bd. Gheorghe Duca, până la capătul de linie “Gara de Nord” (aferent liniei 79),
  • Întoarcerea se va face pe Bd. Gheorghe Duca, Str. Leonida Varnali, Str. Gheorghe Polizu, Str. Occidentului,

Ulterior, troleibuzele vor circula pe traseul lor obișnuit.

În acest final de săptămână vor exista modificări și pe traseul linie de autobuz 311, tot din pricina evenimentului urban „Străzi Deschise – București. Promenadă Urbană”. Astfel că, mijloacele de transport public vor circula pe traseul de bază între terminalul „Faur” și intersecția Bd. Nicolae Bălcescu/Str. Dem I Dobrescu.

Mai apoi, traseul va fi:

  • Bd. Nicolae Bălcescu,
  • Întoarcere pe Str. C.A. Rosetti,
  • Str. Maria Rosetti,

Ulterior se revine la traseul obișnui după care vor urma traseul actual.

De asemenea, Societate de Transport București (STB) a anunțat că pentru a permite efectuarea în siguranță a virajului la stânga, din Calea Moșilor, pe Bd. Carol I, autobuzele liniei 311 nu vor mai opri în stația „Bd. Carol I”. Modificarea intervine de sâmbătă, 11 mai 2024.

Cookies