Linia de tramvai 21 a fost redeschisă de curând, dar mizeria adunată acolo e veche. Cine ar trebui să se ocupe de curățenia pe șine, unde se adună tone de praf și gunoi

10 apr. 2023
1564 Afișari
Linia de tramvai 21 a fost redeschisă de curând, dar mizeria adunată acolo e veche. Cine ar trebui să se ocupe de curățenia pe șine, unde se adună tone de praf și gunoi
Linia de tramvai 21 a fost redeschisă de curând, dar mizeria adunată acolo e veche. Cine ar trebui să se ocupe de curățenia pe șine, unde se adună tone de praf și gunoi. Sursa foto: HotNews/ Catiusa Ivanov

Linia de tramvai 21 a revenit pe traseul de bază la începutul lunii aprilie. Cu toate acestea, mizeria care s-a adunat între gardurile care traversează Calea Moșilor și Șos. Colentina, este veche. La fiecare adiere de vânt, praful este ridicat și ajunge direct în plămânii bucureștenilor, în condițiile în care Capitala are probleme cu poluarea.

Totodată, circulația tramvaielor a fost oprită vreme de mai multe luni, dar între șinele de tramvai încă sunt gropi care au rămas neasfaltate, potrivit HotNews.

Linia de tramvai 21 a fost redeschisă de curând, dar mizeria adunată acolo e veche

HotNews a întrebat Primăria Sectorului 2, care se ocupă de salubrizare pe această porțiune de drum, dar a întrebat și la STB, cine ar trebui să fie responsabil pentru curățenia pe șine și de ce aceasă zonă a fost lăsată în felul acesta.

Primarul Sectorului 2 a declarat pentru sursa citată că salubrizarea liniei de tramvai se află în sarcina Societății de Transport București.

Radu Mihaiu a transmis că în contractul de salubrizare cu Supercom nu este prevăzută și curățenia liniilor de tramvai. De această curățenie este responsabilă Societatea de Transport București, iar PS2 nu are dreptul legal să cheltuie bani pentru curățenia aceasta:

Reamintesc că linia de tramvai a fost deschisă de curând, la începutul acestei luni. Sunt convins că STB va prioritiza și aceasta linie pentru curățenie, acum ca a fost redeschisă, a declarat Radu Mihaiu.

Ce spune STB despre această situație

STB a declarat că a început o campanie de salubrizare a liniilor de tramvai după încheierea sezonului rece. Până acum, s-a intervenit pe liniile de tramvai 25, 41 și 32. Joia trecută, municipalitatea a transmis că: Din această noapte, conform planificării, începem igienizarea liniei tramvaiului 21.

Cu toate acestea, următoarea zi, praful era tot acolo. Au fost strânse doar gunoaiele din plastic și pietrișul mai mare.

Despre gropile dintre șine care au rămas neasfaltate, poți citi mai multe AICI, în articolul HotNews.

Cookies