Linia autobuzului 185, cel mai scurt traseu STB din București și Ilfov. Care traseu e însă de peste 15 ori mai lung și are 49 de stații?

30 mai 2024
18554 afișări
Linia autobuzului 185, cel mai scurt traseu STB din București și Ilfov. Care traseu e însă de peste 15 ori mai lung și are 49 de stații?
Linia autobuzului 185, cel mai scurt traseu STB din București și Ilfov. Care traseu e însă de peste 15 ori mai lung și are 49 de stații? Sursa foto: Facebook / TPBI

V-ați gândit vreodată care este cel mai scurt traseu STB din București? Dar care e cel mai lung? Ei bine, la doar 6,5 kilometri, linia autobuzului 185 se poate lăuda cu titlul de cel mai scurt traseu STB, distanță pe care există 12 stații. La polul opus se află traseul autobuzului 447B, care parcurge aproape 110 kilometri, și oprește în 49 de stații.

Nu toate liniile de transport în comun din București au distanțe egale, evident. Și nu sunt puține, chiar deloc: potrivit TPBI, sunt 196 de linii de transport în comun în regiunea București-Ilfov. De pildă, linia 185 poate să se laude că este cel mai scurt traseu de transport public din București și Ilfov, având doar 6,5 kilometri lungime pe care sunt amplasate 12 stații.

Linia autobuzului 185, cel mai scurt traseu de transport în comun din București și Ilfov

Linia STB 185 a fost introdusă în București în luna august a anului 2010 și în prezent funcționează între terminalul „Ghencea” și capătul de linie „Cimitirul Ghencea 3”. Traseul pe care îl parcurg autobuzele este următorul: Bulevardul Ghencea, Prelungirea Ghencea, Drumul Cooperativei și străzile Arefului, Dantelei, Lavei.

Pe acest traseu, autobuzele de pe linia 185 opresc în 12 stații, și reprezintă o variantă de conexiune cu linia tramvaiului 41, una dintre cele mai cunoscute și utilizate din întregul București.

„De asemenea, prin utilizarea acestei linii, călătorii din această parte a orașului au conexiuni spre centrul Capitalei și spre localitățile din vestul județului Ilfov.”, a scris Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – TPBI, pe Facebook.

Care este însă cea mai lungă linie de transport în comun din București și Ilfov? La capătul opus al distanței acoperite se află linia autobuzului 447B, care are aproape 110 kilometri lungime și are 49 de opriri pe traseu, între Gruiu-Lipa și Piața Presei.

CITEȘTE ȘI

Cookies