Linia 5, pe care tramvaiele dârdâie din toate încheieturile din cauza șinei vechi și rupte, va fi reabilitată. Nicușor Dan promite că fi superbă ca-n poză. „Am lansat licitația”

19 mai 2023
941 Afișari
Linia 5, pe care tramvaiele dârdâie din toate încheieturile din cauza șinei vechi și rupte, va fi reabilitată. Nicușor Dan promite că fi superbă ca-n poză.
Linia 5, pe care tramvaiele dârdâie din toate încheieturile din cauza șinei vechi și rupte, va fi reabilitată. Nicușor Dan promite că fi superbă ca-n poză. "Am lansat licitația". Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

A fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția reabilitării liniei 5 de tramvai din București. Primarul Capitalei invită companiile interesate să se alăture la acest proiect.

„Vom reabilita linia 5 de tramvai”

Nicușor Dan a anunțat pe pagina sa de Facebooklinia 5 de tramvai urmează să fie reabilitată. Momentan, a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice ( SEAP) licitația pentru proiectarea și execuția reabilitării liniei.

Am lansat în SEAP licitația pentru proiectarea și execuția reabilitării liniei 5, parte a obiectivului de investiții „Reabilitarea sistemului rutier pe Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan cel Mare la Pod Băneasa” a anunțat primarul Nicușor Dan

Primarul Capitalei invită companiile interesate să ia parte la acest proiect. De asemenea, acesta a menționat în postare și ce fel de lucrări se vor executa.

Pentru reabilitare, se vor executa lucrări la calea de rulare, peroane, reţeaua de contact, substația de tracțiune Nordului, sistemul de iluminat public. Totodată, vor fi și lucrări de relocare semaforizare pe Bdul Barbu Văcărescu și str. Alexandru Șerbănescu, precum și lucrări la rețelele edilitare.
Invit companiile interesate să participe la acest proiect important pentru transportul public din București.” a scris Primarul Capitalei

Bucureștenii erau îngrijorați de reluarea circulației pe linia 5 de tramvai

În luna iunie a anului 2022, tramvaiul de pe linia 5 a fost repus în funcțiune, în condițiile în care șinele au stat neutilizate timp de 5 ani.

Oamenii au spus că tronsonul dintre Podul Băneasa și Șoseaua Ștefan cel Mare se află într-o stare deplorabilă, întrucât nu a fost făcută nicio investiție în ultimii ani de zile.

Câțiva călători ai tramvaiului de pe linia 5 și-au exprimat îngrijorarea, atunci când a fost făcut anunțul revenirii în circulație a vagoanelor de tramvai.

„Tramvaiul 5 este un pericol. De la Stefan cel mare până la podul de la Băneasa ești aruncat stânga-dreapta datorită șinei proaste.”, este unul dintre comentariile la postarea viceprimarului Stelian Bujduveanu.

Ei s-au referit în special la trepidațiile din tramvai, care erau de dinainte ca acesta să fie scos din funcțiune și, având în vedere că nu s-a făcut reabilitarea șinelor de tramvai, vor fi din nou.

Te-ar putea interesa și:

Cookies