Linia 41 e, de azi, complet utilată cu tramvaie noi: Imperio nr. 20 a ieșit pe traseu. STB: Vine rândul liniei 25 să se înnoiască

03 feb. 2023
12124 Afișari
Linia 41 e, de azi, complet utilată cu tramvaie noi: Imperio nr. 20 a ieșit pe traseu. STB: Vine rândul liniei 25 să se înnoiască
Linia 41 e, de azi, complet utilată cu tramvaie noi: Imperio nr. 20 a ieșit pe traseu. STB: Vine rândul liniei 25 să se înnoiască | Sursa foto: STB

Societatea de Transport București (STB) că anunță  a introdus astăzi în circulație tramvaiul Imperio cu numărul 20, ultimul din lotul alocat traseului liniei 41:

Astfel, la ora de vârf, circulă 30 de tramvaie, diferența de 10 fiind asigurată de tramvaie modernizate cu podea parțial coborâtă. Odată cu introducerea noilor tramvaie pe linia 41 se obține creșterea capacității de transport, a vitezei și a economiei de energie prin utilizarea sistemelor de tracțiune moderne, care recuperează energia în timpul frânării.

STB amintește că noile tramvaie sunt echipate cu aer condiționat, au podea total coborâtă și sunt complet accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități.

STB: Imperio va intra și pe linia 25

Următoarele tramvaie Astra Imperio vor înnoi o altă rută importantă de transport public din București, spune STB:

Următoarele 12 tramvaie Astra Imperio, după recepția acestora, vor circula pe linia 25. Aceasta leagă cartierul Militari de zona inelului principal și de sudul orașului, fiind una din cele mai importante linii de tramvai din Capitală.

Tramvaiele Astra Imperio au ieșit pentru prima dată pe trase în București în decembrie anul trecut, pe linia 41. Acestea sunt primele tramvaie noi care intră în parcul STB după mai bine de 50 de ani, mai exact, după achizițiile din anii ’70.

Bucureștiul are nevoie de 400 de tramvaie, din care 100 sunt contractate cu Astra, 100 vor fi licitate în curând (există o aprobare a Consiliului General), iar altele vor fi modernizate după cum se întâmplă în multe capitale europene. Potrivit viceprimarului Bujduveanu, modernizările vor include schimbări ale scaunelor, montajul instalațiilor de aer condiționat, dar nu numai.

Tramvaiul Imperio este produs la fabrica Astra Vagoane Călători Arad, are o lungime de 36 metri şi o capacitate totală de 322 de locuri, dintre care 56 pe scaune, precum şi un loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante şi landourile pentru copii.

Îți recomandăm să citeți și:

 

Cookies