STB a semnat un contract pentru furnizarea a 100 de tramvaie moderne, dintre care pe traseu au fost puse în funcțiune 40, a anunțat Adrian Criț, directorul general STB, în cadrul unui eveniment. Acesta a mai spus că următorul lot de tramvaie noi urmează să fie introdus pe liniile 1, 21 și 32.
Adrian Criț a transmis că pe traseu circulă deja 40 de tramvaie noi, iar în următoarea săptămână liniile 41, 25 și 10 vor avea 44 de tramvaie. Directorul STB a mai spus că următorul lot de tramvaie va fi introdus pe liniile 1, 21 și 32.
Aceasta este declarația făcută de director la conferința Upgrade România – cum creştem „Investiţiile verzi” în economie, transmisă de Agerpres:
Avem semnat un contract pentru furnizarea a 100 de tramvaie moderne, cu o lungime de 36 de metri, cu podea total coborâtă, dotate cu aer condiţionat, din care deja în traseu sunt 40.
În următoarea săptămână liniile 41, 25 şi 10 o să aibă 44 de tramvaie, urmând ca următorul lot de tramvaie să fie introdus pe liniile 1, 21, respectiv 32. Sunt nişte avantaje majore pe care le avem, ca urmare a dotării Bucureştiului cu noile tramvaie.
Aş evidenţia faptul că, după primele şase luni de zile, chiar dacă acestea au intrat în circulaţie pe măsură ce au fost furnizate de către producători, deja săptămâna trecută aceste 40 de tramvai aveau parcurşi peste 1,3 milioane de kilometri.
Deja aceste tramvaie au transportat peste 7 milioane de locuitori ai Bucureştiului – şi m-aş referi şi la numărul de călătorii pe care Societatea de Transport Bucureşti îl are la nivel anual. E vorba de cifra de 700 de milioane de călătorii.
Directorul STB consideră că instituţiile publice și autorităţile locale trebuie să vină în sprijinul acestei componente de transport, având în vedere că, cumulat, tot ceea ce reprezintă transport în mediul urban, inclusiv transportul naţional pe cale ferată, e depăşit de numărul de călători ai Societăţii de Transport Bucureşti.
Conform acestuia, până în martie 2024 vom avea şi 100 de troleibuze noi furnizate de producătorul Solaris din Polonia, troleibuze cu autonomie de 20 de kilometri. Acest lucru va permite extinderea liniilor actuale de troleibuz şi traversare a centrului Capitalei fără a investi în reţeaua suplimentară, reţeaua de energie pentru alimentare a acestora.
Acest lucru ajută şi atunci când sunt pene în reţeaua de energie electrică, când sunt diferite probleme de natură tehnică ale troleibuzelor. Deci, şi din acest punct de vedere, investiţia e una sustenabilă.
Adrian Criț a spus că zilele trecute s-a semnat și contractul pentru furnizarea a 100 de autobuze electrice.
Mai mulți bucureșteni din comunitatea „Esti din Sectorul 5, daca” au creat un eveniment („Joi dorim tramvaie noi pe linia 32”) prin care își exprimă dorința de a avea tramvaie Imperio noi pe linia 32. Aceștia spun că au fost promise încă din primăvară, dar au cam uitat să apară.
În ianuarie 2023, viceprimarul Capitalei a anunțat că din primăvară, 12 tramvaie noi vor circula și pe linia 25, iar alte 15 pe linia 32 (capăt de linie Piața Unirii – capăt de linie Depoul Alexandria și retur).
Locuitorii din Sectorul 5 au fost revoltați când au aflat că tramvaiele Imperio nu pot circula, de fapt, pe linia 32, pentru că nu au loc să întoarcă la Piața Unirii, fiind prea lungi. Prima dată trebuie să fie modificată bucla pentru ca tramvaiele să circule pe linie.
Acest lucru este adevărat. În martie, Nicușor Dan a declarat că municipalitatea trebuie să înlocuiască mai multe peroane vechi și să modernizeze stațiile STB pentru ca tramvaiele Imperio să aibă loc.
Primarul general a transmis și lista peroanelor care urmează să fie modernizate. Printre acestea se numără și cele de la Depoul Alexandria și Piața Unirii, capăt de linie al tramvaielor 32:
Te-ar mai putea interesa și: