Linia 1 a fost blocată de mai multe ori seara trecută, după ce două tramvaie Imperio au rămas pe separatoare. STB: A fost afectată și circulația unor troleibuze

10 aug. 2023
416 Afișari
Linia 1 a fost blocată de mai multe ori seara trecută, după ce două tramvaie Imperio au rămas pe separatoare. STB: A fost afectată și circulația unor troleibuze
Linia 1 a fost blocată de mai multe ori seara trecută, după ce două tramvaie Imperio au rămas pe separatoare. STB: A fost afectată și circulația unor troleibuze. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Linia 1 a fost blocată de mai multe ori noaptea trecută, din cauza unor tramvaie Imperio rămase pe separatoare. De când au intrat în funcțiune și până în prezent, noile tramvaie s-au defectat de mai multe ori.

Mai multe linii STB au fost blocate

Seara trecută au avut loc mai multe incidente cu noile tramvaie Astra Imperio. Potrivit spuselor unor membrii ai grupului „Info Trafic București și Ilfov”, două tramvaie Imperio au rămas blocate pe separatoare: unul la Piața Sudului, iar altul la Piața Danny Huwe:

  • Imperio blocat, iar, în intersecția cu Piața Sudului. De evitat, este haos!” (C. D.)
  • „Mai era unul blocat la Răzoare, tot în intersecție, în jurul orei 20:50.” (V. A. S.)

STB nu a anunțat pe ce linie circula tramvaiul rămas pe separator la Piața Danny Huwe, ci doar că mai multe linii au fost blocate seara trecută, printre care și linia 1, care a fost blocată și la Piața Sudului.

  • Liniile 1, 11 si 12 – blocate la Piața Danny Huwe, pe sensul spre Șura Mare. Cauză: tramvai rămas pe separator. Este afectată și circulația troleibuzelor liniilor 69 și 96.
  • Liniile 1, 11, 12, 69 și 96 funcționează normal la Piața Danny Huwe. Blocare: 42 de minute (20:45-21:27).”

Potrivit Societății de Transport București (STB), tramvaiul blocat la Piața Sudului circula pe linia 1, care a fost blocată timp de aproximativ 30 de minute:

  • Linia 1 – blocată la Piața Sudului, pe sensul spre Șura Mare. Cauză: tramvai rămas pe separator.”
  • Linia 1 funcționează normal la Piața Sudului. Blocare: 27 de minute (22:10-22:37).”

Tramvaiele Imperio au defecțiuni din ce în ce mai des

De când au fost puse în funcțiune și până în prezent, tramvaiele Astra Imperio s-au defectat de mai multe ori. STB a înregistrat zeci de incidente, dar a spus că majoritatea au fost minore.

De asemenea, STB a comunicat prinicipalele defecțiuni înregistrate, în trafic, de noile tramvaie:

  • Defecțiuni la sistemul de comandă și acționare uși (senzori dereglați, microcontacte, reglaje la mecanismele de închidere/deschidere uși);
  • Defecțiuni a sistemul de comandă și reglare a tracțiunii și frânării (reglaje soft invertoare);
  • Acționări de comenzi eronate ale conducătorilor de vehicule.

Primăria Capitalei a cumpărat de la Astra Arad 100 de tramvaie Imperio, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, un contract finanțat din bani europeni.

Te-ar putea interesa și:

Cookies