Limba engleza pentru adulti

de:
17 oct. 2019
1 afișări
Limba engleza pentru adulti

Identifica problemele tale

Pentru a invata engleza singur, trebuie sa stii de unde sa incepi. Daca stii unde intampini dificultati, poti afla modalitatea potrivita de a invata engleza. Daca problema ta este pronuntia, atunci trebuie sa vorbesti destul de des cu persoane care cunosc foarte bine limba engleza. Daca nu esti deloc familiarizat cu limba engleza, atunci cea mai buna modalitate de a invata, este de a urma o serie de cursuri de limba engleza. Daca stii engleza la un nivel mediu, dar nu esti obisnuit sa vorbesti, este foarte important sa gasesti persoane cu care sa comunici verbal. In acest caz, nativii sunt cea mai buna optiune.

Cum sa-ti imbunatatesti abilitatile de vorbire

In primul rand, poti exersa vorbirea acasa, sau unde te simti cel mai confortabil. Poti, de exemplu, sa te inregistrezi citind continutul unei carti, unui ziar, unei reviste sau orice doresti, astfel incat sa-ti poti asculta pronuntia si sa vezi unde sunt necesare imbunatatiri. Daca nu vrei sa te inregistrezi, poti citi cu voce tare materialul sau articolul. Acest lucru te va ajuta sa intelegi complet materialul, astfel incat sa nu fie nevoie sa te concentrezi pe sens, structura propozitiei si gramatica. In plus, aceasta modalitate te ajuta sa-ti antrenezi creierul, in special atunci cand gandesti in engleza si exersezi vorbirea in alta limba.

In al doilea rand, o conversatie necesita, in mod evident, abilitati de vorbire si ascultare. Prin urmare, este recomandat sa incerci sa echilibrezi aceste doua abilitati, exersand cu muzica, podcasturi, stiri, videoclipuri, emisiuni TV si filme. In timp ce asculti, ar trebui sa incerci, de asemenea, sa imiti pronuntia, ritmul si intonatia citind cu voce tare si repetand de cateva ori pana cand simti ca poti rosti acele cuvinte sau expresii cu incredere. Cu cat practici mai mult, cu atat vei deveni mai bun si mai sigur pe tine.

In cele din urma, este important sa discuti ori de cate ori ai ocazia, cu un nativ, cu meditatorul sau cu orice vorbitor de limba engleza. Acesta este cea mai buna modalitate de a stapani abilitatea de a vorbi. Exista o multime de modalitati de a comunica in engleza cu alte persoane. Poti, de exemplu, exersa vorbirea participand la cursuri de engleza, cluburi de limba engleza, meditatii engleza, evenimente, etc. In timpul conversatiei, ar trebui sa incerci sa observi miscarile gurii vorbitorului, si sa imiti ritmul astfel incat sa inveti cum trebuie sa procedezi pentru a scoate sunetul corect.

https://www.pexels.com/photo/people-coffee-meeting-team-7096/

Cookies