Lights On la București, între 9 și 18 decembrie. Creația „Mi-e dor de tine” se află printre instalațiile expuse în Sectorul 2

05 dec. 2022
1766 Afișari
Lights On la București, între 9 și 18 decembrie. Creația „Mi-e dor de tine” se află printre instalațiile expuse în Sectorul 2
Lights On vine la București între 9 și 18 decembrie. Mai multe parcuri din Sectorul 2 sunt zone de interes pentru această ediție. Sursa foto: Lights On Romania

Festivalul internațional de instalații de lumină, Lights On, vine la București între 9 și 18 decembrie. Evenimentul se desfășoară în Sectorul 2, iar 9 lucrări ce aparțin unor artiști din Polonia, Marea Britanie, Franța, Olanda și România vor fi expuse în zone cunoscute și mai puțin cunoscute.

Lights On vine la București, în Sectorul 2 | 9 – 18 decembrie

În premieră, celebra instalație „Museum of the Moon”, creată de britanicul Luke Jerram, va fi expusă vreme de 10 zile în Parcul Ioanid, locul unde anul trecut „Gaia” aparținând aceluiași artist a fascinat publicul din București. Este pentru prima dată când instalația ajunge în Capitală, în cadrul unui eveniment oferit gratuit publicului.

Museum of the Moon - Luke Jerram
Instalația „Museum of the Moon”, creată de Luke Jerram. Sursa foto: Lights On Romania

„Stringed”, creația olandezului Gijs van Bon, o instalație spectaculoasă de 20 de metri lungime va atrage cu siguranță privirile bucureștenilor în Parcul Morarilor.

Stringed - Gijs van Bon
Instalația „Stringed”, creată de Gijs van Bon. Sursa foto: Lights On Romania

„Diva”, lucrarea francezului Thomas Voillaume, o lucrare sculpturală extrem de inedită va inspira publicul în zona Universității Tehnice de Construcții din București, iar „Balloomi” și „Aqua Olimpia”, create de artistul polonez Artur Grycuk, vor fi prezente în parcul Grădina Icoanei.

Aqua-Olimpia - Artur Gyrcuk
Aqua-Olimpia – Artur Gyrcuk. Sursa foto: Lights On Romania

Celebra instalație „MI-E DOR DE TINE”, creată de fondatorul Lights On Romania, Andi Daiszler, va fi expusă, în premieră, la București.

Evenimentul vorbește despre criza energetică

Sloganul evenimentului este “Light is more than energy”. Festivalul de instalații de lumină vorbește despre contextul crizei energetice într-un mod deschis și onest. Totodată, evenimentul prezintă în premieră consumul de energie pe care fiecare instalație de lumină îl are, astfel încât vizitatorii să înțeleagă că este în măsură să contribuie activ la economisirea energiei electrice.

Consumul total de energie electrică al instalațiilor expuse la București este de 4kwh. Mai exact, este un consum mediu al unei locuințe în care cei 4 membri își desfășoară activități cotidiene obișnuite precum prepararea mâncării, uitatul la televizor, cititul la lumina lămpii sau jocul pe calculator.

Tema generală a ediției este „Intersection”, iar publicul bucureștean se va putea bucura de instalații care vorbesc în premieră despre această temă, în vreme ce alte instalații iubite de publicul larg revin în Capitală.

Parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor din Sectorul 2 sunt zone de interes pentru această ediție.

Amintiri de anul trecut: Magnificul glob pământesc din București cu care se fotografiază toți prietenii tăi. Și asta e doar una dintre minunățiile festivalului Lights On Romania | FOTO

Cookies