Lights On Romania 2023. Creatori din întreaga lume sunt invitați să lumineze ediția din acest an din București & țară. Tema: [Emotional] Reset

13 mart. 2023
360 Afișari
Lights On Romania 2023. Creatori din întreaga lume sunt invitați să lumineze ediția din acest an din București & țară. Tema: [Emotional] Reset
Lights On Romania 2023. Creatori din întreaga lume sunt invitați să lumineze ediția din acest an din București & țară. Tema: [Emotional] Reset. Sursa foto: Lights On Romania

Reprezentanții Lights On Romania invită artiști din întreaga lume să lumineze ediția 2023 din București și din țară. Apelul este deschis până în luna iunie, iar lucrările trimise trebuie să fie legate de tema generală [Emotional] Reset – resetarea emoțională.

Lights On Romania 2023. Apel deschis pentru artiști și lucrări legate de arta luminii

Sezonul 2022 a fost plin cu prezentări la Washington D.C., Cluj-Napoca, București, Timișoara, Constanța și Sfântu Gheorghe, iar acum, Asociația Daisler anunță că lansează apelul deschis 2023 pentru artiști și lucrări legate de arta luminii.

Lights On Romania invită creatori din întreaga lume să lumineze ediția din 2023, iar apelul este deschis până în iunie. Artiștii pot trimite câte lucrări doresc, însă toate trebuie să aibă legătură cu tema generală a acestui an: [Emotional] Reset.

Andi Daiszler, inițiatorul Lights On Romania, spune de ce a ales această temă:

Tema din acest an este de a ne detașa atenția de lucrurile care ne aduc incertitudine și de a ne îndrepta atenția către acele elemente care ne înalță și ne încarcă ca indivizi. Ca un far în vremuri de întuneric, lucrările de artă luminoase ne vor ghida prin călătoria noastră de autovindecare și acceptare. Prin interacțiune, observație, prin lucruri care ne fac să visăm sau prin singurătate sau reflecție, arta poate vindeca. Și vrem să o arătăm prin lucrări de artă minunate.

Anul trecut, Lights On Romania a adus în fața publicului lucrări ale unor artiști din Polonia, Franța, Olanda, Marea Britanie și România. Toate au avut povești unice și elemente inedite și au reșit să transmită mesaje clare și puternice.

Întâlniri la București și Cluj-Napoca

Organizatorii anunță că la apelul deschis din acest an vor adăuga și două întâlniri live cu artiști români sau susținători ai artei luminoase. Acestea vor fi anunțate din timp, iar participarea va fi pe bază de înscriere gratuită. O întâlnire va fi organizată la Cluj-Napoca, iar cealaltă la București. Vor avea loc în lunile aprilie-mai.

Artiștii interesați de expunere trebuie să se înscrie online, pe platformă, AICI.

Acesta este un apel deschis, nu un concurs, organizat de o entitate privată. Organizatorii au libertate totală de a selecta proiectele pe care le consideră potrivite pentru publicul lor, transmit reprezentanții Lights On.

Un singur proiect are un buget limitat (cheltuieli totale) la 15.000 de euro (TVA și transportul inclus), iar proiectele ar trebui să fie deja construite și testate.

Sursa foto: Lights On Romania
Sursa foto: Lights On Romania
Cookies