Liga I va avea 14 echipe în sezonul 2015-2016

de:
27 ian. 2015
0 Afișari
Liga I va avea 14 echipe în sezonul 2015-2016

„A ramas sistemul cu 14 echipe cu play-off si play-out. Se vor injumatati punctele si se pleaca cu golaveraj zero din retur. Primele opt intra in play-off si restul se vor lupta pentru retrogradare. Acum vor retrograda sase echipe si vor promova doua. Au fost unii care voiau pastrarea sistemului cu 18 echipe, dar nu au zis nimic cand s-a votat. Deci maine (n.r. – miercuri) nu se va mai discuta nimic în Comitetul Executiv al FRF, pentru ca ramane sistemul stabilit”, a declarat unul dintre dintre membrii Adunarii Generale a LPF, scrie sport.hotnews.ro.

In cazul in care la finalul sezonului regulat exista echipe care au acumulat un numar de puncte impar, rotunjirea se va face in plus pentru toate formatiile atunci cand se va injumatati numarul acestora.

La sfarsitul lunii octombrie 2014 a anului trecut mai multe cluburi din Liga I si-au exprimat intentia de pastrare a sistemului competitional cu 18 echipe in sezonul viitor, chiar daca reducerea la 14 formatii a fost aprobata inaintea acestei editii de campionat.

Liga Profesionista de Fotbal s-a opus continuarii cu sistemul competitional cu 18 echipe in Liga I, invocand si o clauza din contractul de vanzare a drepturilor TV, prin care cumparatorul, Intel Sky Broadcast, solicita reducerea numarului de formatii la 14.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat la 29 mai 2014, in urma propunerii Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, ca din sezonul 2015-2016 in Liga I sa evolueze 14 echipe, urmand ca in editia 2014-2015 dintre cele 18 echipe participante sa retrogradeze sase formatii si sa promoveze doua din Liga a II-a.

Pentru a anula decizia luata in Comitetul Executiv al FRF, membrii Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, adica reprezentantii celor 18 echipe din Liga I, ar fi trebuit sa voteze pastrarea sistemului actual, care ulterior sa fie ratificat intr-o sedinta a CEx al federatiei.

Cookies