Lifturi și scări rulante de 1,2 milioane euro pentru Pasajul subteran de la Piața Sudului

de:
25 mai 2015
4 Afișari
Lifturi și scări rulante de 1,2 milioane euro pentru Pasajul subteran de la Piața Sudului

Cu 7 luni înainte de expirarea termenului de finalizare a pasajului subteran de la Piața Sudului, Primăria Capitalei a demarat o licitație pentru a achiziționa 10 ascensoare și patru scări rulante pentru acest proiect.

Lifturile vor avea o capacitate maximă de 8 pasageri (630 kg) și o viteză de 1 metru pe secundă. Pentru cele patru scări rulante, în caietul de sarcini se cere o capacitate de transport de 9.000 de persoane pe oră și o viteză de 0,5 metri pe secundă.

Valoarea estimată a contractului este de 5,7 milioane lei cu TVA (aprox. 1,2 milioane euro). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13 iulie 2015.

Cele zece ascensoare și scări rulante vor fi instalate în pasajele pietonale care vor fi construite în cadrul proiectului. Astfel, de-a lungul pasajului rutier şi către staţiile de tramvai vor fi amenajate patru pasaje pietonale. În plus, va fi construit un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Șos. Olteniţei. 

Citește și O groapă imensă va fi săpată în mijlocul intersecției de la Piața Sudului. VEZI RESTRICȚIILE RUTIERE 

 Detalii despre proiect

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Rampa spre Niţu Vasile va fi o rampă unică având câte două benzi de circulaţie pe sens. Rampa spre Calea Văcăreşti va fi formată de fapt din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulaţie, fiecare având câte două benzi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia dintre Calea Văcăresti, Şoseaua Olteniţei şi strada Niţu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, precum şi realizarea localelor adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe strada Niţu Vasile.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene și are o Valoare totală de 127,14 milioane de lei, adică în jur de 28 milioane euro. Finanţarea nerambursabilă pentru acest proiect se ridică la 96,44 milioane lei.

Contractul pentru execuția lucrărilor a fost atribuit companiei italiene Astaldi, aceeași firmă care a realizat și lucrările de la Pasajul Mihai Bravu.

Cookies