ȘTIRI

Se schimbă scările rulante la metrou. Pentru un singur escalator, Metrorex plătește 160.000 euro

Metrorex vrea să schimbe scările rulante de la stația de metrou Dristor 1, care au o vechime de 19 ani. Conform descrierii făcute de reprezentanții Metrorex în caietul de sarcini, scările rulante din această stație constituie un adevărat pericol public. De altfel, ele au și fost scoase din funcțiune pentru a nu pune în pericol călătorii.

„Escalatorul existent este de fabricație Koncar (Croația) și a fost montat în 1996. Acesta are perioada de amortizare depășită. În urma reviziilor s-au constatat următoarele: uzuri peste limitele admise ale lanțului port-trepte, uzură accentuată a elementelor sistemului de frânare, numeroase fisuri ale umerilor treptelor (…) Menționăm următoarele: compania Koncar nu mai produce scări rulante, iar acest lucru duce la imposibilitatea achiziționării de piese de schimb”, se precizează în caietul de sarcini. 

Noile scări rulante vor avea o înălțime de transport de 5,2 metri, o înclinare de 30 de grade și o viteză de deplasare de 0,65 m/s. De asemenea escalatorul va avea o capacitate de transport de 11.900 persoane pe oră și o durată de funcționare de maxim 20 de ore/zi. 

„Amplasamentul escalatorului în stația de metrou Dristor 1 este la nivel de peron în capătul care face legătura cu stația Dristor 2 și rezolvă transportul călătorilor de la nivel de peron la nivel zona de legătură cu pasajul existent între cele două stații”, se menționează în caietul de sarcini. 

Pentru furnizarea, montarea și punerea în functiune a unui escalator, Metrorex este dispusă să plătească 719.000 lei cu TVA (aproximativ 160.000 euro).

Contractul are o durată de 4 luni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button