Lidl retrage de la vânzare și recheamă de la clienți un smoothie de fructe. ANSVSA: Nu îl beți, conține o substanță produsă de mucegaiuri

07 mart. 2024
2745 Afișari
Lidl retrage de la vânzare și recheamă de la clienți un smoothie de fructe. ANSVSA: Nu îl beți, conține o substanță produsă de mucegaiuri
Lidl retrage de la vânzare și recheamă de la clienți un smoothie de fructe. ANSVSA; Nu îl beți, conține o substanță produsă de mucegaiuri | Sursă foto: Unsplash

Lidl îi anunță pe clienții săi că retrage de la vânzare un sortiment de smoothie de fructe roșii. Sucul nu trebuie să fie consumat de cumpărători, acesta putând fi contaminat cu patulină, o substanță ce poate dăuna sănătății.

ANSVSA: Lidl retrage de la vânzare un smoothie de fructe

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă transmis de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Lanțul de magazine Lidl anunță că retrage de la vânzare un sortiment de smoothie de fructe.

Retragerea a fost inițiată în data de 7 martie 2024, chiar de către producător. Motivul pentru care băutura este scoasă de la raft este că a fost contaminată cu patulină.

Molkerei Gropper GmbH & Co. KG recheamă produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024. Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină.

Putalina reprezintă o substanță ce este produsă de mucegaiuri și care poate dăuna stării de sănătate în cazul în care este ingerată. Printre simptomele ce pot apărea se numără:

  • Greață,
  • Vărsături,
  • Indigestie.
Produs retras de la vânzare de Lidl
Produs retras de la vânzare de Lidl | Sursă foto: ANSVSA

Clienții sunt rugați să nu consume produsul

ANSVSA îi avertizează pe clienți că nu trebuie să consume acest produs pentru a nu se îmbolnăvi:

Clienții nu trebuie să consume, sub nicio forma, produsul vizat de această rechemare. Produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii, a fost vândut de Lidl ROMANIA.

Produsul poate fi returnat în orice magazin al lanțului Lidl. Contravaloare produsului urmează să fie returnată chiar și în situația în care clienții nu dețin bonul fiscal.

Lidl a menționat și că afectat de această rechemare este doar produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250 ml”, nu și alte alimente produse de Molkerei Gropper GmbH & Co. KG.

Producătorul și-a cerut scuze pentru neplăcerile ce au fost cauzate cetățenilor.

Cookies