Lidl deschide, lângă București, cel mai mare centru logistic al său din România. Peste 250 de locuri de muncă vor fi disponibile

01 mart. 2023
620 Afișari
Lidl deschide, lângă București, cel mai mare centru logistic al său din România. Peste 250 de locuri de muncă vor fi disponibile
Lidl deschide, lângă București, cel mai mare centru logistic al său din România. Peste 250 de locuri de muncă vor fi disponibile. Sursa foto: Facebook/ Miry Marius Lazăr

Lidl inaugurează cel mai mare depozit logistic din portofoliul său din România, în apropierea Bucureștiului.

Centrul logistic este situat în comuna Fundeni, în apropierea autostrăzii A2. Acesta va deservi aprovizionarea a peste 55 de magazine din zona de sud și sud-est a țării.

Ce suprafață are noul centru logistic Lidl

Noul depozit Lidl se întinde pe o suprafață de peste 56.000 m2, iar terenul are o suprafață de peste 173.000 m2. Astfel, este considerat cel mai mare depozit din portofoliul Lidl, din România.

Având în vedere distanța mică față de autostrada A2, clădirea este un punct logistic important în eficientizarea procesului de distribuție în zonele sud și sud-est. În plus, este important și pentru reducerea impactului negativ asupra mediului, generat de transportul logistic, conform informațiilor transmise de Lidl, într-un comunicat de presă.

Lidl a implementat în anul 2021 o soluție digitală pentru a reduce amprenta de carbon generată de aprovizionarea magazinelor. Soluția se numește Quintiq și ajută la eficientizarea transportului, prin comunicarea permanentă a ratei de utilizare a camioanelor și a timpului de livrare.

Conform unui comunicat al companiei, Cezar Rotaru, Directorul Sediului Regional Fundeni, Lidl România a declarat că:

Eficiența face parte din strategia noastră de business sustenabil. Așadar aplicăm acest principiu în toate domeniile noastre de activitate, inclusiv în expansiune și vânzări. Deschiderea depozitului din comuna Fundeni, din apropiere de A2, a venit ca un pas firesc, odată cu extinderea rețelei noastre de magazine. Pentru că suntem la cel de-al șaselea depozit din portofoliul nostru, experiența ne-a oferit ocazia să testăm și să dezvoltăm mai multe soluții care ne permit să optimizăm timpii de aprovizionare a magazinelor, să avem o și mai mare acuratețe a stocurilor de produse și totodată să reducem amprenta de carbon generată de activitatea din depozit”

Noul centru logistic va crea peste 250 de locuri de muncă

Deschiderea celui mai mare centru logistic Lidl din România are un impact pozitiv asupra economiei locale. Depozitul dispune de peste 250 de locuri de muncă în zona operațională și în cea administrativă.

În plus, noul sediu logistic a implementat o serie de soluții alternative pentru economisirea energiei. Sediul regional este dotat cu 2.650 de panouri solare, cu capacitatea de a produce în jur de 30% din cantitatea de energie destinată funcționării depozitului.

De asemenea, centrul logistic este dotat și cu o stație de încărcare electrică a camioanelor.

Câteva dintre caracteristicile depozitului:

  •  119 rampe
  •  4.000 de paleți procesați zilnic
  •  timp de încărcare/descărcare mediu: 30 de minute
  •  sală de recreere pentru șoferi și dușuri
  •  55 de magazine deservite azi
  •  250 de angajați
  •  pictură murală de 6.000 metri pătrați cu vopsea care purifică aeru
  •  durata construcției: doi ani și trei luni

Te-ar putea interesa și:

Cookies