BAZAR

Lidl deschide la București al doilea mare hub digital din Europa. Investiția, 10 milioane euro

Actele prevăd înființarea firmei Lidl Digital, cu acest capital social, echivalentul a 9,9 milioane euro. „Lidl Digital se poziționează în zona de top a hub-urilor de tehnologie din România, atât prin prisma complexității proiectelor, cât și a rolului pe care îl joacă în strategia globală de digitalizare a Lidl. Sunt foarte mândru că în România vom avea al doilea cel mai mare hub Lidl Digital după Germania, unde compania dezvoltă platforme digitale de peste zece ani”, spunea, în februarie, Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Angajații centrului de la București vor beneficia, printre altele, de concediu sabatic și concediu pentru dezvoltare personală, potrivit companiei. Lidl Digital este divizia de comerț electronic a Lidl, care susține și completează operațiunile offline ale retailerului german.

Lidl și Lidl Digital fac parte din Grupul Schwarz cu sediul în Neckarsulm, Germania și este una dintre primele companii europene care a intrat pe piața de discount online. Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine.

Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Retailerul a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

Sursa: profit.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button