Lidia, polițista din București care a salvat un bărbat, prin telefon, în 38 de minute. Voia să-și pună capăt zilelor, însă agenta l-a făcut să renunțe la gestul disperat

03 nov. 2023
810 Afișari
Lidia, polițista din București care a salvat un bărbat, prin telefon, în 38 de minute. Voia să-și pună capăt zilelor, însă agenta l-a făcut să renunțe la gestul disperat
Lidia, polițista din București care a salvat un bărbat, prin telefon, în 38 de minute. Voia să-și pună capăt zilelor, însă agenta l-a făcut să renunțe la gestul disperat | Sursa foto: Facebook - Poliția Capitalei

Un bărbat, care decide să-și pună capăt zilelor, sună la numărul unic de urgență 112 pentru a-și anunța fapta, iar apoi închide. Lidia, una dintre polițiștele care lucrează la Dispeceratul Poliției Capitalei, preia cazul și, cu multă răbdare, reușește să-l salveze pe bărbat. Poliția Capitalei povestește cum a decurs toată operațiunea.

Cum a decurs operațiunea de salvare

Un domn, îngenunchiat de viață decide să părăsească această lume. Înainte de a face asta, însă, a sunat la 112 să-și anunțe intenția, iar apoi a închis!

Poliția Capitalei povestește, pe Facebook, că Lidia, polițista de la Dispeceratul Poliției Capitalei care a preluat cazul, l-a sunat înapoi pe bărbat și, din fericire, acesta a răspuns la telefon, însă nu a vrut să ofere informații în plus.

Fără date, fără istoric, nici măcar cu un nume, colega noastră, Lidia, a preluat cazul. Practic, din acel moment, viața bărbatului a fost pusă în mâinile colegei noastre. O răspundere enormă. Un pas greșit, un cuvânt, orice făcea din acel moment colega noastră putea să facă diferența între viață și moarte.

Apelul a durat 38 de minute, timp în care Lidia l-a ascultat pe bărbat și a reușit să-i câștige încrederea, astfel salvându-l.

Cu o răbdare de fier, cu calm și mai presus de orice, cu empatie, așa a reușit colega noastră să-l salveze pe bărbat.

38 de minute a durat apelul la 112. Timp de 38 de minute, colega noastră a reușit să rezoneze cu bărbatul de la capătul firului, l-a ținut aproape, l-a înțeles și i-a câștigat încrederea. Cumva, la capătul firului de telefon, bărbatul, greu încercat de viață, avea să găsească înțelegerea de care avea atâta nevoie.

„Dumnezeu lucrează prin oameni!” a fost mesajul pe care polițista i l-a transmis bărbatului.

Înarmându-se cu multă răbdare, punând întrebări cheie, Lidia a aflat unde se află bărbatul, iar informațiile au fost transmise mai departe către un echipaj de poliție care se afla în teren.

Promisiunea Lidiei

Lidia i-a promis un lucru bărbatului, acela că polițiștii care vor ajunge la el îl vor ajuta să ajungă acasă, în Cluj. Iar promisiunea a fost îndeplinită:

Și așa a fost. Colegii noștri au ajuns la el și l-au dus la Gara de Nord. Acolo, i-au cumpărat un bilet și l-au urcat în trenul care avea să-l ducă… acasă.

Lidia a fost felicitată pentru profesionalismul de care a dat dovadă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies