Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare cu suspendare de Tribunalul București. Decizia nu este una definitivă

17 nov. 2022
2122 Afișari
Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare cu suspendare de Tribunalul București. Decizia nu este una definitivă
Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare cu suspendare de Tribunalul București. Decizia nu este una definitivă | Sursă foto: Facebook-Lidia Buble

Cântăreața Lidia Buble a fost condamnată de către Tribunalul București la un an de închisoare cu suspendare în cadrul dosarului de mituire a polițiștilor rutieri din Capitală. De asemenea, artista trebuie presteze muncă în folosul comunității.

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare cu suspendare

Lidia Buble a fost trimisă în judecată anul trecut, în cadrul unui dosar de mituire a polițiștilor Brigăzii Rutiere București. Artista a încercat să scape de testare cu aparatul etilotest, dar și de amendă, deoarece nu avea declarația pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe perioada stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19.

Astăzi, 17 noiembrie 2022, instanța din cadrul Tribunalul București a decis ca Lidia Buble să fie condamnată la un an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de dare demită, conform Agerpres.

Cu toate astea, magistrații au dispus suspendare executării pedepsei sub supraveghere. Termenul stabilit de instanță este de 2 ani. În această perioadă cântăreața trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  • Să se prezinte la Serviciul de Probațiune București,
  • Să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare mai lungă de 5 zile,
  • Să comunice schimbarea locului de muncă,
  • Să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune.

Decizia nu este una definitivă

Decizia luată de instanța de la Tribunalul București nu este una definitivă. Astfel că, aceasta poate fi atacată cu apel.

Pe lângă pedeapsa cu suspendare, Lidia Buble va fi obligată se presteze și muncă neplătită în folosul comunității. Acesta urmează să fie făcută la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 1.

Perioada în care artista va face muncă în folosul comunității este de 90 de zile.

Pe lângă artistă, și cei doi agenți de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere București au fost trimiși în judecat. Aceștia au fost acuzați de luare de mită.

Unul dintre cei doi agenți de poliție, care a luat mită de la artistă, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, instanța a decis să îi interzică acestuia să ocupe funcția de agent de poliție pentru un an.

Pentru cel de-al doilea agent de poliție și un prieten al Lidiei (inculpați în cauză) instanța a dispus disjungerea dosarului și judecarea lor separat.

Cookies