Liderul sindical Marius Petcu, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

de:
12 feb. 2013
0 Afișari
Liderul sindical Marius Petcu, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

Pe 21 aprilie 2011, Petcu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată, informează Evz.ro. Potrivit rechizitoriului, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de președinte al Federației Sanitas România, Petcu a primit de la administratorul unei societăți comerciale, denuntător în cauză, sume de bani totalizând aproximativ 1.400.000 de lei, în schimbul atribuirii către respectiva societate a unui contract de execuție lucrări.

”Banii au fost primiți în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20 % din valoarea fiecărei situații de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea ”Centrului de educație, perfecționare și recreere – Snagov”. Prețul negociat al contractului era de 9,2 milioane de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.8 milioane de lei, fără TVA”, arată DNA.

Pe 24 martie, Marius Petcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție după ce a primit o mită de 40.000 de euro.

Cookies