ARHIVA B365

Liderul galeriei Steaua, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Iată comunicatul Parchetului: 

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 22 octombrie 2013, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
Mustaţă Gheorghe, pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunilor de tentativă la omor şi violare de domiciliu;
Mustaţă Doru Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi violare de domiciliu;
Mustaţă Ştefan Cristian, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă la omor şi violare de domiciliu;
şi în stare de libertate a inculpaţilor:
Buboia Marian Florin, zis ˝Calu˝, pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de violare de domiciliu;
Dumitru Andrei Tiberius, zis ˝Toncilă˝, pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu;
Covaci Marian Daniel, zis ˝Ospătaru˝, pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În noaptea de 29/30.05.2013, în jurul orei 0245, cei şase inculpaţi au pătruns, fără drept, într-un imobil din Bucureşti, sector 4, unde, folosind obiecte contondente şi arme albe, au agresat locatarii.
În această împrejurare, inculpaţii Mustaţă Gheorghe şi Mustaţă Doru Gabriel, cu sprijinul inculpatului Mustaţă Ştefan Cristian, au înjunghiat-o pe partea vătămată M.G., în vârstă de 30 de ani, provocându-i multiple leziuni în zona toracică.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.”

Cum s-a întâmplat: 

În jurul orei 2.45, Gheorghe Mustaţă împreună cu Doru Gabriel Mustaţă Ştefan Cristian Mustaţă, Marian Florin Buboia, Andrei Tiberius Dumitru, Marian Daniel Covaci şi alte persoane au pătruns, fără drept, în imobilul din Bucureşti, str. Stoian sector 4, Bucureşti, unde, folosind obiecte contondente şi arme albe, au agresat locatarii, ocazie cu care Mustaţă Gheorghe şi Mustaţă Doru Gabriel l-au înjunghiat, folosind cuţite, pe M G, provocându-i mai multe leziuni grave ce au necesitat internarea de urgenţă în spital”, se arată în referatul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 2:30, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată de Aurel Mecic cu privire la faptul că pe şoseaua Giurgiului, la intersecţia cu strada Bacovia, s-au strâns mai multe persoane care l-au ameninţat că o să vină la el împreună cu membrii clanului Sportivilor.

Poliţiştii au găsit în zona indicată de Mecic patru persoane, care au fost legitimate.

În timp ce agenţii notau datele celor patru, „la faţa locului s-au prezentat Gheorghe Mustaţă, Doru Gabriel Mustaţă şi Ştefan Cristian Mustaţă cu autoturismul marca Ford cu numărul (…). Acesta (Gheorghe Mustaţă – n.r.) s-a adresat grupului de persoane, sfătuindu-le să meargă acasă şi să pună capăt stării conflictale”, se mai arată în referatul întocmit de procurorii bucureşteni.

Ulterior, spun procurorii, Mustaţă şi cei doi bărbaţi, care sunt nepoţii săi, s-au dus direct la adresa lui Mecic, unde, în acelaşi timp, „şi-au făcut apariţia aproximativ 20 de persoane”, care au pătruns în curtea imobilului înarmaţi cu bâte, cuţite şi bastoane telescopice.

În timpul conflictului, şeful galeriei steliste şi nepotul său Doru Gabriel Mustaţă au înjunghiat un bărbat care, grav rănit, a fost transportat de urgenţă la spital.

Din referatul întocmit de procurori mai reiese faptul că incidentul s-a produs după ce Aurel Mecic, bărbatul care, de altfel, a chemat Poliţia, l-a agresat în mod repetat pe fiul unui apropiat al lui Gheorghe Mustaţă.

Liderul galeriei echipei Steaua Bucureşti, Gheorghe Mustaţă, care fusese reţinut joi după ce, împreună cu doi nepoţi ai săi, ar fi bătut mai multe persoane, a fost arestat pentru 29 de zile, printr-o decizie luată vineri de Tribunalul Bucureşti.

Alături de Mustaţă, au fost arestaţi nepoţii acestuia, Doru Gabriel şi Ştefan Cristian Mustaţă, precum şi alţi trei apropiaţi ai liderului galeriei steliste, Marian Florin Buboia, Andrei Tiberiu Dumitru şi Marian Daniel Covaci, aceştia din urmă fiind acuzaţi de violare de domiciliu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button