ARHIVA B365

Liderii partidelor parlamentare discută joi pe tema Codului Fiscal

Liderii PSD, UNPR, PNL, UDMR şi ALDE se vor întâlni, din nou, joi, pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal. Întâlnirea are loc după ce luni sesiunea parlamentară extraordinară, prevăzută pentru discutarea cererii de reexaminare a Codului a fost anulată.

Reprezentaţii partidelor politice au avut, săptămână trecută, o consultare tehnică, la care a participat şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovci, şi în cadrul căreia cei mai mulţi au fost de acord cu un pact tehnic privind o cotă de TVA de 20%, în loc de 19% şi amânarea eliminării accizelor la alcool şi carburanţi. Deşi acordul tehnic urma să stea la baza unei decizii privind cererea de reexaminare a Codului Fiscal, în cadrul sesiunii parlamentare extraordinare, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, însă, luni, după prima şedinţă a coaliţiei guvernamentale, că partidele din coaliţie doresc o întâlnire politică, la nivelul preşedinţilor de partide, informează Mediafax, citată de realitatea.net. 

Sesiunea parlamentară extrordinară a fost anulată, modificarea Codului urmând să fie făcută în sesiunea normală care începe la 1 septembrie.

„Este important să avem întâlnirea joi, Codul Fiscal nu este o joacă, este una dintre cele mai importante legi. Noi am considerat în coaliţie, să ne luăm câteva zile să ne uităm pe cifre şi să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză”, a mai explicat Dragnea, decizia de amânare a discutării Codului Fiscal în Parlament.

În legătură cu întâlnirea tehnică între reprezentanţii partidelor, Dragnea a spus că ministrul Teodorovici a avut un singur mandat, acela de a asculta opiniile şi a furniza datele tehnice, arătând că aceasta a greşit dacă a anunţat că ar exista consens pe tema Codului Fiscal.

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button