Liderii ALDE: Prin intrarea în PPE, delegaţia PNL se alătură lui Traian Băsescu

de:
26 mai 2014
1 Afișari
Liderii ALDE: Prin intrarea în PPE, delegaţia PNL se alătură lui Traian Băsescu

„Rezultatul alegerilor arată că Grupul ALDE rămâne al treilea grup ca mărime în Parlamentul European. Fără sprijin de la ALDE, nicio decizie nu poate fi luată”, se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui ALDE, Graham Watson şi a liderului Grupului ALDE, Guy Verhofstadt, citată de Mediafax.

Cei doi precizează că decizia „nefericită” a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a propune conducerii partidului deplasarea către PPE ignoră faptul că, în Grupul ALDE, PNL ar fi unul dintre cele mai mari delegaţii şi, aşa cum s-a stabilit, ar deţine poziţii importante în PE.

„Prin intrarea în PPE, delegaţia PNL se va alătura lui Băsescu şi alege să îşi arate slăbiciunile în loc să îşi întărească poziţia în Legistativul UE”, se mai arată în declaraţie. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că „Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

Cookies