Licitație pentru înălțarea trecerilor de pietoni de lângă școli și zone aglomerate din Sectorul 3. E un proiect de peste 25 de milioane de lei

07 mart. 2023
240 Afișari
Licitație pentru înălțarea trecerilor de pietoni de lângă școli și zone aglomerate din Sectorul 3.  E un proiect de peste 25 de milioane de lei
Licitație pentru înălțarea trecerilor de pietoni de lângă școli și zone aglomerate din Sectorul 3. E un proiect de peste 25 de milioane de lei. Imagine simbol: Unsplash

Primăria Sectorului 3 a anunțat licitația pentru lucrări de înălțare a trecerilor de pietoni și a intersecțiilor din apropierea școlilor și a zonelor aglomerate.

Valoarea totală estimată este de aproximativ 25 millioane de lei, iar licitația se va desfășura într-o procedură simplificată, conform Agerpres.

Durata acordului cadru este de 24 de luni, iar Sectorul 3 va încheia 10 contracte pe 12 luni și 20 de contracte pe 24 de luni. Acesta își acordă dreptul de a încheia contracte în funcție de necesități și de bugetul alocat.

În vederea ofertelor:

  • componenta financiară va reprezenta 80%
  • experiența deținută de managerul de contract 10%
  • demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obţinerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitaţi 10%.

Ofertantul trebuie să arate că cifra de afaceri medie anuală pentru exercițiile financiare a fost minim 5.000.000 lei, în anii 2019, 2020, 2021.

De asemenea, trebuie să demonstreze și că în ultimii cinci ani a făcut și a dus la bun sfârșit lucrări asemănătoare, în valoare cumulată de cel puțin 5.131.632 lei fără TVA, în cadrul a maxim 2 contracte

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 23 martie 2023.

În București, un număr mare de accidente rutiere se petrec pe trecerile de pietoni

În mai multe sectoare din București au fost semnalate mașini parcate neregulamentar pe trecerile de pietoni sau în apropierea unităților de învățământ.

Conform hotnews.ro, în anul 2021 au avut loc 80 de accidente grave pe trecerile de pietoni. Accidentele au fost soldate cu 17 persoane decedate, 63 persoane rănite grav și 2 persoane rănite ușor.

Brigada Rutieră a anunțat la vremea aceea că:

Cauze: traversare neregulamentară, neacordare prioritate pietoni, viteză neadaptată la condițiile de drum, neacordare prioritate vehicule. Neacordarea priorității de trecere pietonilor (21%) reprezintă a doua cauză de producere a accidentelor grave in Municipiul București. Prima este indisciplina pietonilor. A treia este viteza”

Mașini parcate neregulamentar pe trotuar
Mașini parcate neregulamentar pe trotuar. Sursa foto: Facebook/ Anca Mihaela Petrovici

Pentru oprirea neregulamentară, Codul Rutier prevede amendă între 290 și 435 lei plus două puncte de penalizare. Pentru staționarea neregulamentară, Codul Rutier prevede amendă între 580 și 725 lei si 3 puncte penalizare, conform hotnews.ro

Brigada Rutieră le recomandă șoferilor să nu parcheze în proximitatea trecerilor de pietoni și să fie responsabili.

Te-ar putea interesa și:

Cookies