Licitație de zeci de milioane de euro pentru semnalizarea rutieră din București. În sfârșit, vor monta semne și indicatoare noi, asta dacă nu intervin iar contestațiile

06 oct. 2021
426 Afișari
Licitație de zeci de milioane de euro pentru semnalizarea rutieră din București. În sfârșit, vor monta semne și indicatoare noi, asta dacă nu intervin iar contestațiile
Licitație de zeci de milioane de euro pentru semnalizarea rutieră din București. În sfârșit vor monta semne și indicatoare noi, asta dacă nu intervin iar contestațiile. sursa foto: captură Youtube

O licitație de zeci de milioane de euro a fost deschisă recent de Administrația Străzilor a achiziționa semnalizarea rutieră în următorii patru ani în toate sectoarele din București. În sfârșit vor monta semne și indicatoare noi, asta dacă nu intervin iar contestațiile și ne lungim cu încă patru ani. Ultima licitație cu privire la aceste semne și indicatoare datează din 2017. După un număr aproape infinit de contestații a fost anulată în instanță în luna aprilie a acestui an.

Licitație importantă pentru siguranța traficului din București. În august, Administrația Străzilor spune că nu are bani, resurse umane și tehnice pentru a duce la bun sfârșit schimbarea semnalizărilor din București în regie proprie, iar o licitație în acest sens era blocată încă din 2017. Totuși, după cum au promis, recent a fost demara o nouă licitație.

Ultima licitație pentru semnalizare rutieră blocată în 2017

Încă din 2017 Administrația Străzilor spune spune că a fost nevoită să facă toate lucrările în regie proprie, motiv pentru care până luna trecută puține au fost momentele în care s-au schimbat indicaatoare rutiere sau s-au refăcut marcajele prin București.

Acum patru ani a fost demarată o procedură de achiziţie numită „Proiectare şi execuţie lucrări de semnalizare orizontală şi verticală pe străzile din Municipiul Bucureşti”, însă ea a fost contestată de atât de multe ori, încât totul s-a transformat într-un blocaj total. De abia la finalul lunii aprilie, în 28.04.2021, procedura a fost reevaluată şi anulată de Curtea de Apel. Apoi au fost nevoie de 5 luni pentru o nouă licitație în valoare de 26 de milioane de euro.

Din anul 2017 şi până azi, lucrările de semnalizare rutieră orizontală şi verticală din Municipiul Bucureşti au fost executate în regie proprie cu Secţia Indicatoare, însă cu un numar redus de resurse umane şi capacitate tehnică, anunța ASPMB în august.

Administrația Străzilor București scoate la licitație un contract-cadru de 26 milioane euro pentru semnalizare rutieră în București

Lista completă a străzilor aflate în gestionarea ASPMB o găsiți aici.

Administrația Străzilor București a anunțat recent că a scos la licitație în SICAP, într-un contract-cadru de 128 de milioane lei, pe o perioadă de patru ani, cu privire la o serie de lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală pe arterele gestionate din toate cele șase sectoare.

Mai mult, contractul este împărțit în șase loturi, pe fiecare sector, atribuirea lui fiind estimată să se facă în subsecvență, pentru fiecare an, scrie economedia.

Ofertele se deschid la 1 noiembrie

ASPMB mai spune că ofertele se deschid în data de 1 noiembrie ( mai avem de așteptat și mai scriem o știre până atunci) și atribuirea se va face în funcție de două criterii, prețul cel mai scăzut și cel mai scurt termen de execuție. Mai mult, fondurile provin din bugetul propriu.

„Ofertele se deschid în 1 noiembrie, atribuirea se face pe criteriul prețului cel mai scăzut (70%) și pe cel mai scurt termen de execuție a lucrărilor (30%), iar fondurile provin din bugetul propriu. La criteriul cel mai scurt termen de execuție, cel mai mare punctaj este pentru efectuarea lucrărilor în 5 zile, punctaj inferior e pentru lucrări efectuate în 10 zile. Firma care își asumă că face lucrarea în 15 zile nu primește punctaj, iar dacă se depășesc 15 zile întreaga ofertă este considerată neconformă”, anunță Administrația Străzilor.

Ce este și ce face Administrația Străzilor din București

Administrația Străzilor București este serviciu public de interes local al Capitalei, fiind finanțat integral din bugetul local al PMB.

Principalul obiect de activitate  în reprezintă constituie construcția de noi poduri și pasaje, administrarea, întreținerea și reabilitarea rețelei stradale, a podurilor și pasajelor rutiere supra și subterane existente, precum și a lucrărilor de exploatare, întreținere și reparații a sistemului de dirijare și semnalizare rutieră (semaforizare, indicatoare și marcaje rutiere), construirea, amenajarea și exploatarea parcajelor publice, se arată într-o hotărâre a CMGB cu privire la acest serviciu.

Mai mult, Administrația Străzilor asigură monitorizarea sistemului rutier al rețelei stradale (ampriza străzii – carosabil și trotuare), a sistemului de poduri, pasaje, parcări terane, supra și subterane și sistemelor de semnalizare și siguranța circulației (semaforizare, indicatoare și marcaje rutiere) în vederea funcționării în condiții de siguranță a întregului sistem aflat în administrare.

Cookies