Tun de 1,3 milioane de euro: de la primarul Negoiţă, dedicaţie pentru BGS

de:
13 apr. 2011
0 Afișari
Tun de 1,3 milioane de euro: de la primarul Negoiţă, dedicaţie pentru BGS

34 de şcoli şi grădiniţe din Sectorul 3 al Capitalei au anunţat că intenţionează să cumpere servicii de pază, monitorizare, intervenţie şi servicii medicale de urgenţă. Deşi anunţurile au fost publicate pe SEAP de fiecare instituţie de învăţământ în parte, ofertele propriu-zise vor ajunge să fie evaluate direct la sediul Primăriei Sectorului 3, de comisia de specialitate. Contractele pe care vrea să le parafeze primarul democrat liberal sunt valabile până la sfârşitul acestui an cu posibilitatea de a fi prelungite încă patru luni în 2012, existând totodată şi oportunitatea suplimentării valorii lor.

Motociclete viteză şi ATV-uri pentru protecţia copiilor de grădiniţă

Caietele de sarcini publicate de cele 34 de unităţi de învăţământ sunt aproape identice şi indică spre dotările unei singure firme de profil din Capitală, respectiv BGS. Astfel, conform documentaţiei de atribuire, se caută o firmă care să asigure servicii de pază, monitorizare şi intervenţie, dar şi servicii medicale de urgenţă. Or, în Bucureşti sunt doar două firme private care oferă şi servicii de pază şi protecţie şi servicii medicale de urgenţă, respectiv BGS şi Scorseze. Numai că, toate cele 34 caiete de sarcini impun câteva condiţii de dotare, pe care doar una dintre aceste firme le satisface. Astfel, rezerva mobilă de intervenţie la grădiniţe şi şcoli trebuie să cuprindă, pe lângă mijloace auto de diverse clase, şi motociclete viteză şi ATV-uri. Reprezentanţii companiei Scorseze au precizat că nu deţin motociclete viteză şi nici ATV-uri. Divizia de Securitate a BGS deţine în schimb ambele tipuri de autovehicule.

Contactaţi de reporterii B365.ro, pentru a explica de ce sunt necesare motocicletele viteză pentru serviciul de pază şi protecţie la grădiniţe, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3  au invocat prevederi legislative. „La condiţiile obligatorii ce trebuie îndeplinite de ofertanţi sunt trecute doar ATV-urile. Motocicletele viteză se regăsesc la rezerva mobilă de intervenţie pentru că aşa cere Legea 333/2003 (n.r. – privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor), dar ele nu reprezintă o cerinţă obligatorie”, a precizat Mihaela Nagy, reprezentanta Direcţiei de Învăţământ a Primăriei Sectorului 3.

Numai că tocmai în legea invocată de oficialul Primăriei Sectorului 3 nu se precizează nimic de motocicletele viteză.

În Bucureşti, mai există o firmă de profil care deţine atât ATV-uri, cât şi motociclete viteză, după cum se solicită în caietele de sarcini, respectiv Carpat Guard. Aceasta din urmă însă, ar putea fi descalificată la licitaţie pe motiv că nu asigură servicii medicale de urgenţă. În plus, oferta Carpat Guard prevede un timp de intervenţie de 5-10 minute (conform normelor de aplicare a Legii 333/2003), însă cele 34 de caiete de sarcini impun doar 7 minute maxim pentru intervenţie, exact timpul cu care se laudă BGS că poate interveni, conform propriei pagini de internet.

Anul trecut, Primăria Sectorului 3 a mai încheiat 39 de contracte cu BGS

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 spun că cerinţele pentru servicii de pază şi servicii medicale de urgenţă nu trebuie îndeplinite obligatoriu de o singură firmă. „Se pot asocia mai multe firme care au fie servicii de pază, fie servicii medicale de urgenţă”, a precizat Mihaela Nagy. Numai că experienţa arată că în 2010, Primăria Sectorului 3 a mai atribuit BGS 37 de contracte pentru servicii de pază, monitorizare şi servicii medicale de urgenţă la tot atâtea grădiniţe şi licee din sector, în valoare de 834.000 euro. Plus alte două contracte pentru servicii similare la sediul Primăriei şi la Direcţia Parcurilor pentru suma de 578.000 euro.

În luna martie 2011, Direcţia Parcurilor de la Primăria Sectorului 3 a publicat un anunţ de licitaţie pentru paza şi protecţia din cele 5 parcuri aflate în administrarea sa. Și în acest caz, condiţiile impuse în caietul de sarcinii restrâng cercul firmelor elegibile la una singură: BGS.

Cookies