Licitație caritabilă pentru un scop nobil. Imprimantă Braille, donată de Camera Notarilor Publici Bucureşti elevilor nevăzători de la un liceu din Capitală

03 iun. 2021
112 Afișari
Licitație caritabilă pentru un scop nobil. Imprimantă Braille, donată de Camera Notarilor Publici Bucureşti elevilor nevăzători de la un liceu din Capitală

Ziua de 1 iunie a dus la realizarea unui ajutor nesperat pentur un liceu de nevăzători din București. De Ziua Copilului a avut loc o licitație caritabilă cu rezultate inedite: O imprimantă Braille a fost donată de Camera Notarilor Publici Bucureşti Liceului Tehnologic Special "Regina Elisabeta", după ce s-a strâns suma de 100.000 de lei necesară pentru achiziționarea sa.

Camera Notarilor Publici Bucureşti (CNPB) a organizat marți, 1 Iunie, cu ocazia Zilei Copilului, o licitaţie în scop caritabil prin care s-a colectat suma de 100.000 de lei necesară pentru achiziţionarea unei imprimante de tip Braille şi a unor rechizite. Acestea au fost  donate copiilor cu deficienţe de vedere de la Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din Bucureşti.

Imprimanta era extrem de necesară liceului

Imprimanta este necesară liceului pentru activităţile educaţionale curente, dar şi pentru examenul de Bacalaureat pe care elevii cu nevoi speciale îl susţin în aceleaşi condiţii cu ceilalţi elevi, dar redactarea subiectelor se face în Braille, se arată într-un comunicat.

Licitație de tablouri, cărți și gravuri în scop caritabil

Notarii Camerei Bucureşti au licitat în cadrul evenimentului tablouri, cărţi, manuscrise, gravuri, obiecte de artizanat, dar şi alte obiecte cu valoare istorică şi artistică. Alţi membri ai Camerei care nu au putut participa la licitaţie au susţinut cauza caritabilă prin donaţii în bani.

Licitaţia a avut loc la sediul Arhivei CNPB din localitatea Cernica, judeţul Ilfov şi a fost organizată cu respectarea tuturor normelor de protecţie sanitară stabilite de autorităţi.

Laura Badiu, președinta CNPB, extrem de implicată în eveniment

„Notarii din Camera Bucureşti sărbătoresc 1 Iunie în cel mai frumos mod cu putinţă, aşa cum ne-au obişnuit, ajutând membrii comunităţii. Condiţiile extrem de dificile în care elevii Liceului Tehnologic Special îşi desfăşoară activitatea didactică ne-au impresionat şi nu am putut să rămânem indiferenţi.

De aceea, am hotărât să sărbătorim I Iunie ajutând fiecare dintre noi să le facem viaţa mai uşoară acestor copii minunaţi. Le mulţumesc colegilor care au organizat evenimentul şi care au susţinut această cauză caritabilă, arătând că sunt din nou, înainte de orice, oameni cu un suflet nobil”, a declarat preşedinta CNPB, Laura Badiu.

Ce este Camera Notarilor Publici Bucureşti

Camera Notarilor Publici Bucureşti (CNPB) este organizaţia profesională cu personalitate juridică ce reuneşte toţi notarii publici din circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti, respectiv, Municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman. În prezent CNPB reuneşte aproximativ 670 de notari.

Camera Notarilor Publici Bucureşti este organizată şi funcţionează în baza Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, a Regulamentului de aplicare a Legii nr. 36/1995, a Statutului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România şi a Regulamentului propriu de organizare şi funcţionare. CNPB a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei sub nr. 3202/N din august 1995. Din anul 2007, Camera Notarilor Publici Bucureşti este înfrăţită cu Consiliul Regional al Notarilor Curţii de Apel Poitiers, Franţa.

Cookies