Licitația pentru achiziția de autobuze electrice pentru București a fost prelungită

17 feb. 2022
199 Afișari
Licitația pentru achiziția de autobuze electrice pentru București a fost prelungită
Licitația pentru achiziția de autobuze electrice pentru București a fost prelungită

Termenul de depunere a ofertelor la licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice a fost prelungit. Această licitație este organizată de Primăria Capitalei.

Care este noul termen de depunere a ofertelor pentru cele 100 de autobuze electrice

Firmele ce doresc să depună oferte în cadrul acestei licitații o pot face până în data de 23 februarie 2022, scrie Economica.net. Termenul a fost prelungit deoarece două firme au depus contestații în cazul acestei licitații.

Cele două firme au contestat licitația pentru cele 100 de autobuze electrice deoarece erau nemulțumiți de o cerință pusă de Primăria Capitalei. Municipalitatea a impus ca autobuzele să aibă un sistem de stocare a energiei electrice cu baterii și supercapacitori. Firmele susțin că prin această cerință ar fi favorizat un anumit producător.

Avocații polonezi au specificat în contestația făcută că este încălcat principiul tratamentului egal și este limitată libera concurență. Contestațiile, depuse de firma poloneză Solaris Bus & Coach și de firma turcească Anadolu Automobil Rom, au fost respinse de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în data de 9 februarie.

Primăria Capitale a lansat această licitație de anul trecut

Licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice a fost lansată de Primăria Capitalei în data de 16 decembrie. Contractul are o valoare estimată de 304,65 de milioane de lei. Termenul de livrare al autobuzelor este de 14 luni de la semnarea contractului. În cadrul acestei licitații se înscriseră peste 10 companii. În acest moment Societate de Transport București deține 130 de autobuze Mercedes Hybrid. Astfel că, autobuzele achiziționate prin această licitație vor fi primele 100% electrice ce vor circula în Capitală.

În vara anului trecut, Consiliu General al Municipiului București a majorat valoarea celor patru proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice. Acest majorare a fost făcută după ce prețul estimat al unui vehicul a crescut de la 480.000 de euro, fără TVA, la 620.295 de euro, fără TVA.

 

 

 

Cookies