ARHIVA B365

Liceul C.A. Rosetti, modernizat cu fonduri europene

Valoarea totală a fondurilor europene este de peste 9,4 milioane de lei (circa 2,3 milioane de euro). Suma va fi folosită pentru reabilitarea termică a liceului, montarea unei surse de energie regenerabilă, construirea unei noi săli de sport şi dotarea educaţională cu tehnică performantă, potrivit unui comunicat de presă. Pe acoperişul clădirii vor fi montate 108 panouri solare pentru energie regenerabilă, liceul va fi dotat şi cu 10 camere de documente şi 15 sisteme de evaluare simultană.

Camerele de documente asigură vizualizarea pe table interactive, care sunt deja în clasele instituţiei de învăţământ, a unor pagini scrise, a desenelor, fotografiilor etc, iar sistemele de evaluare simultane îi va ajuta pe profesori să analizeze cunoştinţele elevilor cu ajutorul computerelor individuale montate pe fiecare bancă.

Potrivit aceleiaşi surse, primarul Neculai Onţanu a realizat o serie de proiecte pentru accesarea fondurilor europene pe Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. De asemenea, în comunicat se mai precizează că Onţanu a mai depus cereri de finanţare pentru alte trei instituţii de învăţământ din sectorul 2, dar şi cereri pentru proiecte care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, a celei educaţionale, a mediului şi a zonelor verzi, siguranţa cetăţeanului, domeniul social şi construcţia de noi parcări pentru autoturisme.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button