Va fi înfiinţat un liceu cu predare în limba romani în Sectorul 5

de:
13 mart. 2012
1 Afișari
Va fi înfiinţat un liceu cu predare în limba romani în Sectorul 5

„Vom putea, în fine, oferi comunităţilor de romi posibilitatea de a-şi educa copiii într-un liceu care să aibă şi linie de predare în limba romani. Este un gest foarte bun şi vă rog să îl puneţi în balanţă cu eforturile Guvernului de a acomoda puncte de vedere nu diferite, ci puncte de vedere aproapre similare, care merg către ceea ce aşteptăm cu toţii : o societate civilizată şi construită european”, a declarat marţi premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Pentru înfiinţarea liceului, Ministerul Apărării a pus la dispoziţie clădirea unei cazarme dezafectate din sectorul 5, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul Varujan Pambuccian.

Acesta a precizat că înfiinţarea liceului are drept scop scăderea abandonului şcolar în rândul elevilor romi şi inserţia lor socială.

Predarea în cadrul liceului, a mai spus Pambuccian, va fi realizată exclusiv în limba română, dar elevii vor urma totodată cursuri de limbă şi civilizaţie romani. Liceul va asigura elevilor, de asemenea, cel puţin o masă caldă, cel mai probabil prânzul.

Cookies