ARCUB continuă să implementeze proiectele câștigătoare ale Burselor de idei „București RE:imaginat”. De această dată, liceenii din București creează spații de relaxare în cartier cu proiectul „TU-act [Teens Urban Acupuncture]”. Adolescenții interesați se pot înscrie până la data de 30 noiembrie.
TU_act [Teens Urban Acupuncture] este un proiect cu și despre adolescenți. Acesta se desfășoară în perioada noiembrie-decembrie 2022 și îi invită pe liceenii din București să creeze „o intervenţie de acupunctură urbană prin transformarea unei zone neatractive din oraş, pe care o tranzitează frecvent, într-un spaţiu de petrecere a timpului liber cu prietenii lor”.
ARCUB anunță că proiectul a început cu un apel pentru înscrieri (liceenii se pot înscrie în perioada 21-30 noiembrie). Cele mai bune idei vor intra într-un hackaton de trei zile (în perioada 9-11 decembrie) la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Mai apoi, proiectele vor fi pregătite pentru concursul de idei în cadrul unor ateliere, alături de profesionişti şi studenţi din domeniu. Ideile dezvoltate în timpul proiectului vor face parte dintr-o expoziţie de grup, la finalul lunii decembrie.
„Pe parcursul a trei săptămâni, elevii de liceu sunt implicaţi astfel într-un proces de design participativ sub îndrumarea profesioniştilor de mediu construit și studenți din cadrul proiectului „Urban Up Fellowship”, desfășurat de Asociaţia „De-a Arhitectura” pe parcursul anului 2022. TU_act [Teens Urban Acupuncture] foloseşte un instrument de design thinking, dezvoltat de asociaţie în cadrul programului educațional „My School Can Be Cool”, transmite ARCUB.
Ideea pentru acest proiect a apărut în contextul în care adolescenţilor le lipsesc spaţiile exterioare dedicate în care să îşi petreacă timpul liber şi să se exprime creativ într-o comunitate a lor.
Acum, liceenii au ocazia să-și imagineze cum și-ar dori să fie aceste spații de relaxare pentru ca ei să-și petreacă timpul liber, alături de grupul lor de prieteni.
Programul proiectului TU_act [Teens Urban Acupuncture]:
Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.arcub.ro şi pe site-ul de-a-arhitectura.ro.